ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Twitter για την κυβερνοεπίθεση: «Είμαστε ντροπιασμένοι, είμαστε απογοητευμένοι και πάνω απ’ όλα, λυπόμαστε»

Το Twitter για την κυβερνοεπίθεση: «Είμαστε ντροπιασμένοι, είμαστε απογοητευμένοι και πάνω απ’ όλα, λυπόμαστε»

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε σήμερα 18 Ιουλίου, ότι οι χάκερ «χειραγώγησαν» κάποιους υπαλλήλους της προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς ορισμένων από τους πιο διακεκριμένους χρήστες της.

Μεταξύ αυτών ήταν του Δημοκρατικού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, του μεγιστάνα επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ και του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Έχοντας υιοθετήσει τις ταυτότητες των διακεκριμένων χρηστών του Twitter oι χάκερ ζήτησαν ποσά στο κρυπτονόμισμα bitcoin, τα οποία ισχυρίζονταν ότι επιστρέψουν στο διπλάσιο.

Η κυβερνοεπίθεση έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του Twitter, καθώς, μεταξύ άλλων, χρησιμεύει και ως «βήμα» για τους αμερικανούς πολιτικούς πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Γνωρίζουμε ότι είχαν πρόσβαση σε εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στις εσωτερικές ομάδες υποστήριξής μας για να στοχεύσουν 130 λογαριασμούς» ανακοίνωσε το Σάββατο στο ιστολόγιό του το Twitter.

Για 45 από αυτούς τους λογαριασμούς, οι χάκερ μπόρεσαν να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης, να συνδεθούν και να στείλουν tweet, πρόσθεσε, ενώ έγινε λήψη προσωπικών δεδομένων έως και οκτώ μη επαληθευμένων χρηστών.

Το Twitter σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται την ευθύνη του έναντι των χρηστών του και της κοινωνίας γενικότερα. «Είμαστε ντροπιασμένοι, είμαστε απογοητευμένοι και πάνω απ’ όλα, λυπόμαστε» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να εργαστούμε για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για να προσαχθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη» επισημαίνεται.

Το Twitter έκλεισε τους λογαριασμούς που δέχθηκαν επίθεση και κατάργησε τα ψεύτικα tweets. Επίσης, απενεργοποίησε προληπτικά λογαριασμούς που δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση. Οι περισσότεροι λογαριασμοί έχουν πλέον αποκατασταθεί, διευκρίνισε το Σάββατο η πλατφόρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους 130 λογαριασμούς που παραβιάστηκαν, το Twitter είπε ότι οι χάκερ είχαν τη δυνατότητα να δουν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email και αριθμών τηλεφώνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.