ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι selfies στο Instagram φέρνουν την ευτυχία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι selfies στο Instagram φέρνουν την ευτυχία

H νέα έρευνα ήρθε να καταρρίψει όλα όσα πιστεύαμε για τις selfies!

Σύμφωνα έρευνα που έχει τίτλο “Instagram photo sharing and its relationships with social rewards and well-being”, η οποία δημοσιέυτηκε στο Human Behavior and Emerging Technologies, τα άτομα που μοιράζονται συχνά selfies στα social media είναι πιο ευτυχισμένα, καθώς τα likes και τα θετικά σχόλια επηρεάζουν σημαντικά την ευημερία τους.

Σύμφωνα με την Julie Maclean, η οποία ήταν επικεφαλής της έρευνας, τα social media επηρεάζουν έντονα την ψυχολογία και τα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως η ευτυχία.

Στην έρευνα συμμετείχαν 373 άτομα, όπου το 22,6% ήταν άνδρες, το 77,1% γυναίκες και ένα άτομο που αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το φύλο του. Το 73% των ερωτηθέντων ήταν κάτω των 25 ετών.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των likes και των σχολίων, τόσο πιο χαρούμενος είναι ο χρήστης, ενώ τα λιγότερα likes και τα αρνητικά σχόλια δεν επηρεάζουν την ευημερία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Julie Maclean, η Yeslam Al-Saggaf και η Rachel Hogg, οι οποίες έκαναν την συγκεκριμένη έρευνα, κατέληξαν στο ότι θα πρέπει τα social media να παρέχουν πρόσθετες διευκολύνσεις στην κοινοποίηση των selfie των χρηστών τους, όπως την αύξηση των αλληλεπιδράσεων, που μεγιστοποιούν τα επίπεδα της ευτυχίας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.