ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έλον Μασκ: Τσιπ θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο (φωτό)

Έλον Μασκ: Τσιπ θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο (φωτό)

Ο Έλον Μασκ και το startup του, Neuralink, θα δημιουργήσουν ένα τσιπ το οποίο θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο.

Όταν ο επιστήμονας υπολογιστών Ώστιν Χάουαρντ ρώτησε τον Mασκ στο Twitter αν θα μπορούσαμε κάποια μέρα να ακούσουμε μουσική απευθείας στον εγκέφαλο, μέσω μιας διεπαφής ανθρώπου-υπολογιστή, ο επιχειρηματίας απάντησε καταφατικά.

Μιλώντας στην εκδήλωση το 2019, ο Mασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια συσκευή σαν ραπτομηχανή, που θα συνδέει άμεσα έναν υπολογιστή με ένα τσιπ που θα εισάγεται στον εγκέφαλο.

Οι αρχικές εφαρμογές μιας τέτοιας συσκευής στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση σπασμένων νευρικών συνδέσεων σε ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκινσον, είχε δηλώσει ο Mασκ.

Ο απώτερος στόχος της Neuralink όμως, είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να ανταγωνιστούν με την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν το περασμένο σαββατοκύριακο ο Μασκ ρωτήθηκε από έναν άλλο χρήστη του Twitter, εάν οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση οξυτοκίνης, σεροτονίνης και άλλων χημικών ουσιών εάν χρειαστεί, ο επιχειρηματίας απάντησε επίσης καταφατικά.

Σήμερα, υπάρχουν ακουστικά υψηλής τεχνολογίας που ισχυρίζονται ότι μπορούν να μεταδώσουν μουσική κατευθείαν στον εγκέφαλό σας, στέλνοντας δονήσεις στο κρανίο αλλά όχι διεγείροντας νευρώνες μέσα στον εγκέφαλο.

Η διαδικασία τοποθέτησης του τσιπ θα είναι παρόμοια με τη χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ, σύμφωνα με τον Μασκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.