ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Google: Yποθαλάσσιο δίκτυο για ταχύτερη «ανίχνευση» σεισμών (φωτό)

Google: Yποθαλάσσιο δίκτυο για ταχύτερη «ανίχνευση» σεισμών (φωτό)

Η Google δημιούργησε ένα σύστημα προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι με δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων και οπτικών ινών.

Κατά τη μετάδοση των δεδομένων, η κατάσταση πόλωσης του φωτός (SOP) αλλάζει όταν συναντά μηχανική διαταραχή κατά μήκος του καλωδίου. Η σεισμική δραστηριότητα μπορεί να ανιχνευθεί παρακολουθώντας αυτές τις διαταραχές, ανέφερε η Google στην ανάρτηση ιστολογίου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ένα πρόσφατο πείραμα που χρησιμοποιήθηκε ένα από τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών, έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για συστήματα προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι σε όλο τον κόσμο, με την ιδέα να μπαίνει στο τραπέζι τον περασμένο Οκτώβριο.

Περίπου δύο μήνες αργότερα, όπως ισχυρίζεται η ομάδα, το σύστημα εντόπισε έναν ισχυρό σεισμό 7,7 Ρίχτερ από την Τζαμάικα, 1.500 χιλιόμετρα μακρυά από το πλησιέστερο σημείο ενός από τα καλώδια της εταιρείας.


Αυτό που ακολουθεί είναι ένα υποβρύχιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών. Με διάμετρο 69 χιλιοστά (2,7 ίντσες), μεταφέρει το 99% του συνόλου του διεθνούς traffic (που συμπεριλαμβάνει Internet, τηλεφωνία και προσωπικά δεδομένα), συνδέοντας κάθε ήπειρο της Γης, με μόνη εξαίρεση την Ανταρκτική. Αυτά τα καλώδια οπτικών ινών διασχίζουν τους ωκεανούς για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.