5G: Έξι στους 10 Έλληνες φοβούνται την έλευση του

5G: Έξι στους 10 Έλληνες φοβούνται την έλευση του

Τα ευρήματα μιας μελέτης της Accenture με θέμα «Fuel for Innovation: Greece’s race to 5G», έξι στους 10 Έλληνες φοβούνται την έλευση του 5G.

Το 89% των καταναλωτών θεωρεί πως το 5G μπορεί να συμβάλει στη συνδεσιμότητα σε μη αστικές περιοχές ενώ το ίδιο ποσοστό στις μεταφράσεις γλωσσών σε πραγματικό χρόνο ενώ το 87% στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης από απόσταση.

Το 82%, δήλωσε ότι χρειάζεται υποστήριξη από εξειδικευμένους συνεργάτες προκειμένου να αντιληφθεί και να σχεδιάσει πιθανές εφαρμογές του 5G στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, παρά τη θετική στάση που διατηρούν οι καταναλωτές, πάνω από 1 στους 2 Έλληνες παραμένει επιφυλακτικός εξαιτίας των υψηλών μηνιαίων τελών (65%), των επιπτώσεων που μπορεί να έχει το 5G στην υγείας μας (59%) αλλά και του κόστους απόκτησης κινητών νέας γενιάς (51%). Πρόκειται ουσιαστικά για τα βασικότερα εμπόδια στην υιοθέτηση του 5G.

Ισχυρή αβεβαιότητα κυριαρχεί στους κόλπους των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες που παρέχει το 5G, καθώς μόλις το 44% των επιχειρήσεων και των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα πιστεύει ότι το 5G θα είναι 100 φορές ταχύτερο από το 4G.

Παράλληλα, μικρότερο ποσοστό, της τάξης του 37%, θεωρεί ότι το νέο δίκτυο πέμπτης γενιάς θα επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στην ταχύτητα και στη χωρητικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποσοστό της τάξης του 15% δεν γνωρίζει επαρκώς με ποιον τρόπο να χρησιμοποιήσει το 5G ωστόσο, το 51% των εταιρειών εκτιμά ότι το αρχικό κόστος επένδυσης θα είναι το κύριο εμπόδιο στην υιοθέτηση του 5G, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν τρόπους για να διασφαλίσουν την απόδοση των επενδύσεών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.