ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Facebook: Oι δύο μεγάλες αποτυχίες του μέσα στο 2020

Facebook: Oι δύο μεγάλες αποτυχίες του μέσα στο 2020

Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Hobbi θα βάλει λουκέτο μέσα στον μήνα, ενώ το Lasso κατέβασε ρολά στις 10 Ιουλίου.

To Lasso ήρθε στις ζωές μας τον Νοέμβριο του 2018 για να «κάνει εύκολη σε όλους τη δημιουργία και τον διαμοιρασμό σύντομων βίντεο με διασκεδαστικά εφέ». Ναι, TikTok δηλαδή. Και μάλιστα ένα TikTok που είχε από πίσω τον κολοσσό να του στέλνει κόσμο.

Το Lasso ήταν συντριπτικό πλήγμα για το Facebook, καθώς εντασσόταν στην κεντρική επιχειρηματική ομπρέλα του Facebook Inc, παίζοντας δίπλα στο Facebook και το Messenger. Ό,τι περιλαμβάνεται εκεί, αποτελεί μεγάλο στοίχημα του κολοσσού.

Το Hobbi, από την άλλη, είχε αναπτυχθεί από το New Product Experimentation Team του Facebook, ένα τμήμα που πειραματίζεται και μαθαίνει την αγορά, αντί να πρέπει κατ’ ανάγκη να λανσάρει πετυχημένες εφαρμογές. «Περιμένουμε πολλές αποτυχίες», είχε πει χαρακτηριστικά η ομάδα πέρυσι.

Το Hobbi λανσαρίστηκε τον φετινό Φεβρουάριο και από την περιγραφή του ακόμα ήταν σαν να διάβαζες για το Pinterest. Τόσο στοχευμένη δράση είχε. Ο κόσμος δεν το αγάπησε όμως και όλοι είχαν έναν κακό λόγο να πουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το Hobbi ήταν ένα πείραμα αμφίβολης αποτελεσματικότητας, το Lasso ήταν το νέο στοίχημα του κολοσσού. Η επιτυχία του λογιζόταν εξασφαλισμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.