ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Google Doodle: Tιμά την Jeanne Baret – Η πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου του πλανήτη

Google Doodle: Tιμά την Jeanne Baret – Η πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου του πλανήτη

Το doodle σήμερα είναι αφιερωμένο στην Jeanne Baret την πρώτη γυναίκα που έκανε τον περίπλου του πλανήτη.

Σήμερα συμπληρώθηκαν 280 χρόνια από τη γέννησή της το 1740, στην κεντρική Γαλλία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1760, άρχισε να εργάζεται για τον γνωστό βοτανολόγο, Philibert Commerson.

Όταν η Γαλλία οργάνωσε τον πρώτο περίπλου της Γης, το 1765, ο Commerson προσκλήθηκε ως βοτανολόγος της ομάδας.

Οι γαλλικοί νόμοι απαγόρευαν τις γυναίκες σε πλοία, οπότε για να συμμετάσχει η Baret εμφανίστηκε ως άνδρας. Στην Ταϊτή, όμως, το πλήρωμα την ανακάλυψε και αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει στο σκάφος, έως ότου το πλοίο επέστρεφε στη Γαλλία.

Ο Commerson αρρώστησε στον Μαυρίκιο και η Baret έμεινε μαζί του να τον φροντίσει. Μετά τον θάνατό του, παντρεύτηκε έναν Γάλλο στρατιώτη επέστρεψαν μαζί στη Γαλλία. Έλειπε μακριά για μια δεκαετία, σε μία από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της εποχής για μια γυναίκα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η Baret ανακάλυψε την ευρωπαϊκή βουκαμβίλια, ενώ το πλήρωμα βρισκόταν στη Βραζιλία. H Baret πέθανε στις 5 Αυγούστου 1807.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.