ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυστραλία: Δημιούργησαν μπαταρία που διατηρεί τα smartphones φορτισμένα για πέντε ημέρες

Αυστραλία: Δημιούργησαν μπαταρία που διατηρεί τα smartphones φορτισμένα για πέντε ημέρες

Mπαταρία που μπορεί να διατηρήσει ένα smartphone φορτισμένο για πέντε ημέρες ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει ερευνητές από την Αυστραλία.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη αναφέρει ότι η μπαταρία λιθίου-θείου που δημιούργησε είναι η «πιο αποτελεσματική στον κόσμο» και μπορεί να ξεπεράσει τις παραδοσιακές μπαταρίες τέσσερις φορές.

Οι περισσότερες μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου, αλλά οι εναλλακτικές λύσεις θείου-λιθίου ήταν από καιρό ελκυστικές λόγω της μεγαλύτερης ενεργειακής πυκνότητας και της ικανότητάς τους να τροφοδοτούν αντικείμενα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, οι μπαταρίες λιθίου-θείου τείνουν να έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής. Χρησιμοποιούνται σε ορισμένα αεροσκάφη και αυτοκίνητα, αλλά οι προηγούμενες προσπάθειες για τη μαζική παραγωγή και την κατάργηση των μπαταριών ιόντων λιθίου απέτυχαν.

Σύμφωνα με το The Faraday Institution, η ευρεία χρήση μπαταριών λιθίου-θείου αντιμετωπίζει «μεγάλα εμπόδια» που προέρχονται από τη «μονωτική φύση» του θείου και την υποβάθμιση της μεταλλικής ανόδου λιθίου.

Η ερευνητική ομάδα στην Αυστραλία, αναδιάρθρωσε τον σχεδιασμό των καθόδων θείου έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντέχουν υψηλότερα φορτία πίεσης χωρίς να παρατηρήσουν πτώση στη συνολική απόδοση.

Η δουλειά τους «θα φέρει επανάσταση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Αυστραλίας και θα παρέχει σε όλους τους Αυστραλούς μια καθαρότερη και πιο αξιόπιστη πηγή ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Mainak Majumder.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα, της οποίας το έργο έλαβε χρηματοδότηση από την αυστραλιανή κυβέρνηση, έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη νέα μπαταρία και οι περαιτέρω δοκιμές έχουν προγραμματιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.