Νέο σύστημα θα πιάνει αμέσως τις παράνομες ιστοσελίδες ταινιών – μουσικής

Νέο σύστημα θα πιάνει αμέσως τις παράνομες ιστοσελίδες ταινιών – μουσικής

Το νέο σύστημα θα πιάνει αμέσως τις παράνομες ιστοσελίδες ταινιών – μουσικής που επιστρέφουν με νέα διεύθυνση.

Τέλος στις παρανομίες επιχειρεί να βάλει η νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) εκτιμώντας ότι η διαδικτυακή πειρατεία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση. .

Τον περασμένο Νοέμβριο, για παράδειγμα, η αρμόδια επιτροπή έριξε μαύρο σε δεκάδες δημοφιλείς ιστοσελίδες παράνομης αναπαραγωγής ταινιών ορίζοντας, μάλιστα, και πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε επιπλέον ημέρα παράνομης λειτουργίας.

Οι διαχειριστές των εν λόγω σάιτ, ωστόσο, βρήκαν εύκολα λύση, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες, επέστρεψαν δριμύτεροι σε άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσης.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση υιοθετείται ένα σύστημα, το dynamic blocking injunction, το οποίο διαθέτει έναν μηχανισμό ελέγχου και άμεσης αντίδρασης για ιστοσελίδες που επανεμφανίζονται σε νέα διεύθυνση φιλοξενώντας, αποδεδειγμένα, το ίδιο περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει πως το κενό που υπήρχε στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτεται και δεν θα είναι πλέον απλό να αναπαράγονται παράνομα, μέσω διαδικτύου, μουσικές, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές κ.α.

Το φαινόμενο της διαδικτυακής πειρατείας είχε λάβει, τα τελευταία χρόνια, μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα προσβάλλοντας βάναυσα τα δικαιώματα των καλλιτεχνών – δημιουργών – για πολλούς από αυτούς αποτελούν βασική πηγή εσόδων τους – αλλά και των εταιριών που παράγουν και προβάλουν μόνιμα το έργο τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί μπορεί να μοιάζει βολικό κι ευχάριστο σε πολλούς να βλέπουν, δωρεάν, την αγαπημένη τους ταινία με το πάτημα ενός κουμπιού θα πρέπει όλοι, ωστόσο, να αναλογιστούμε πώς θα αντιδρούσαμε αν επρόκειτο για τους δικούς μας κόπους, την δική μας δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.