ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δείτε πως θα καθαρίσετε τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ

Δείτε πως θα καθαρίσετε τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ

Αδιαμφισβήτητα, το τηλεκοντρόλ, όπως και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, είναι από τις συσκευές που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα.

Όποιος λοιπόν, ενδιαφέρεται να καθαρίσει το τηλεκοντρόλ του και τα κουμπιά, μπορεί να επιλέξει και τον σύντομο- χρονικά- δρόμο αλλά και τον πιο εκτενή.

​Ο πρώτος και σύντομος καθαρισμός επαφών του τηλεκοντρόλ δεν διαρκεί πάνω από 1 λεπτό μα είναι αποτελεσματικός και μπορεί να γίνεται αν συμβαίνει σε τακτική βάση. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι χρήσιμη για τακτικό καθαρισμό σε μηνιαία βάση.

Τα υλικά που θα χρειαστεί κανείς, είναι μπατονέτες, πανάκι από μικροΐνες και αντισηπτικό υγρό χεριών. Αρχικά, βγάζουμε τις μπαταρίες και έπειτα βάζουμε μια μικρή ποσότητα απολυμαντικού στο πανάκι καθαρίζοντας την πίσω όψη και μετά την μπροστινή. Στη συνέχεια, βάζουμε υγρό στη μπατονέτα και καθαρίζουμε κάθε κουμπί.

Από την άλλη υπάρχει και ένας πιο διεξοδικός καθαρισμός επαφών του τηλεκοντρόλ, που διαρκεί περίπου ένα δεκάλεπτο και αφορά τηλεχειριστήρια που έχουν καιρό να καθαριστούν. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστούμε οινόπνευμα, μπατονέτες, ένα μικρό κατσαβίδι, ένα μαχαίρι και πανάκι με μικροΐνες. Και τώρα, αφαιρούμε τις μπαταρίες και με το κατσαβίδι βγάζουμε τις βίδες που συγκρατούν τα δύο κομμάτια του τηλεκοντρόλ.

Περνάμε το μαχαίρι από τις πλαϊνές ενώσεις του τηλεχειριστηρίου και πιέζουμε ελαφρά ώστε να ανοίξει στα δύο. Ανοίγουμε το τηλεκοντρόλ και αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη που περιέχει όλα τα κουμπιά και τις επαφές. Αφού βουτήξουμε το πανάκι με τις μικροΐνες στο οινόπνευμα ή το αντισηπτικό, καθαρίζουμε απαλά την πλαστική μεμβράνη του τηλεκοντρόλ. Με τις μπατονέτες επιμένουμε στα δύσκολα σημεία που είναι και τα πιο βρώμικα, χωρίς να ασκούμε πίεση και συναρμολογούμε το τηλεχειριστήριο για να είναι έτοιμο για χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.