ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πόσο χρεώνουν τους «κλεμμένους» λογαριασμούς οι χάκερ – Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί κωδικοί

Πόσο χρεώνουν τους «κλεμμένους» λογαριασμούς οι χάκερ – Ποιοι είναι οι πιο ακριβοί κωδικοί

Σε πρόσφατη έρευνά του το Business Insider προσπάθησε να δώσει ένα μέσο όρο στα χρήματα που ζητούν οι χάκερ ώστε να «κλέψουν» κι εν συνεχεία να πουλήσουν κωδικούς λογαριασμών χρηστών.

Οι ερευνητές της Privacy Affairs, το τμήμα ασφαλείας της NordVPN, ανέλυσαν χιλιάδες αγγελίες προσωπικών δεδομένων που εντόπισαν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένας κλεμμένος λογαριασμός του Facebook πωλείται αντί 74,5 δολαρίων κατά μέσο όρο, ενώ ένας λογαριασμός του Instagram τιμολογείται στα 55,45 δολάρια. Λίγο πιο κάτω, στα 49 δολάρια κατά μέσο όρο, κυμαίνονται οι τιμές για το Twitter.

Από την άλλη, ένας παραβιασμένος λογαριασμός Gmail πιάνει κατά μέσο όρο την τιμή των 155,7 δολαρίων. Τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα, αφού η παραβίαση ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αποκαλύψει και μια σειρά άλλων κρίσιμων στοιχείων (π.χ. τραπεζικά δεδομένα) ή και πιο προσωπικές πληροφορίες για τη ζωή του χρήστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στην παραβίαση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, οι χάκερ δεν δείχνουν να ασχολούνται ιδιαίτερα, καθώς εντοπίζονται εύκολα και χτυπούν αμέσως «συναγερμό» στις αστυνομικές αρχές. Για αυτό, άλλωστε, χρεώνουν τις υπηρεσίες τους για μόλις 15-35 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.