ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιαπωνία: Τουρισμός… εικονικής πραγματικότητας (φωτό)

Ιαπωνία: Τουρισμός… εικονικής πραγματικότητας (φωτό)

Ο 56χρονος, Ιάπωνας επιχειρηματίας, Κατσούο Ινούε και η σύζυγός του «πέταξαν» ως πελάτες της εταιρίας αναψυχής του Τόκιο First Airlines, η οποία έχει σπεύσει να εκμεταλλευθεί την αύξηση που καταγράφεται στη ζήτηση για ταξίδια εικονικής πραγματικότητας για Ιάπωνες που βρίσκονται καθηλωμένοι στη χώρα τους.

«Συχνά ταξιδεύω στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, αλλά δεν είχα πάει ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο Ινούε στο Reuters. «Η εντύπωσή μου ήταν αρκετά καλή διότι είχα μια αίσθηση ότι όντως είδα πράγματα εκεί».

Οι εικονικοί ταξιδιώτες κάθονται στην πρώτη θέση ή στην ‘business class’ σε μια προκατασκευασμένη καμπίνα αεροσκάφους όπου τους σερβίρουν γεύμα και ποτά, ενώ γύρω τους υπάρχουν επίπεδες οθόνες με τις οποίες έχουν την εντύπωση ότι βλέπουν έξω, από το παράθυρο του αεροπλάνου, χαζεύοντας τα σύννεφα.

Με τη βοήθεια γυαλιών εικονικής πραγματικότητα, οι «επιβάτες» ταξιδεύουν σε προορισμούς όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, η Ρώμη –και άλλες ιταλικές πόλεις– και η Χαβάη.

Ο κορωνοϊός οδήγησε σε παράλυση τα ταξίδια από την Ιαπωνία. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας, η ANA Holdings, ανακοίνωσε ο αριθμός αυτών που πετούν σε ξένουν προορισμούς με τα αεροσκάφη της μειώθηκε κατά 96% τον Ιούνιο.

Στην First Airlines, όπου οι «επιβάτες» παρακολουθούν την επίδειξη ασφαλείας για τη χρήση σωστικών μέσων και μάσκας οξυγόνου, οι κρατήσεις φθάνουν περίπου στο 50% από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με την εταιρία.

«Έχουμε κάποιους πελάτες που κανονικά ταξιδεύουν στη Χαβάη κάθε χρόνο και μπορούν να γευθούν ένα μέρος της εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Χιροάκι Άμπελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.