ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Fortnite: Mηνύει Apple και Google επειδή έβγαλαν το παιχνίδι από τα App Stores

Fortnite: Mηνύει Apple και Google επειδή έβγαλαν το παιχνίδι από τα App Stores

Ο δημιουργός του Fortnite μηνύει την Apple και την Google επειδή μπλόκαραν το online video game, από τα App Stores τους.

Οι εταιρίες είπαν πως αφαίρεσαν το Fortnite επειδή ο προγραμματιστής, Epic Games, παραβίασε τις οδηγίες τους ανακοινώνοντας έναν τρόπο οι χρήστες να αγοράζουν νομίσματα εντός του παιχνιδιού χωρίς την χρήση των ιδιόκτητων συστημάτων πληρωμής των Apple και Google.

Οι σχετικές καταγγελίες αναλύονται διεξοδικά στην 60 σελίδων μήνυση της Epic Games, που κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο-παρωδία της θρυλικής διαφήμισης «1984» της Apple, με την εταιρία στον ρόλο του κακού, κάνοντας το ίδιο με την Google με αφορμή το σλόγκαν της «Don’t Be Evil».

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η Epic Games ανακοίνωσε χθες πως προσφέρει μόνιμη έκπτωση 20% σε νομίσματα εντός του Fortnite αν οι χρήστες τα αγοράσουν απευθείας από εκείνη, τονίζοντας πως η έκπτωση δεν ισχύει αν γίνει πληρωμή μέσω Apple ή Google.

«Επί του παρόντος, όταν γίνεται χρήση των επιλογών πληρωμής μέσω Apple και Google, κρατούν προμήθεια 30% και η μέχρι 20% πτώση τιμής δεν ισχύει. Αν Apple ή Google χαμηλώσουν την προμήθεια στο μέλλον, η Epic θα σας δώσει τα έσοδα», σημείωσε σε ανακοίνωση.

«Σήμερα η Epic Games έκανε το λάθος να παραβιάσει τις οδηγίες του App Store, που εφαρμόζονται ισότιμα σε όλους και σκοπό έχουν την ασφάλεια των χρηστών. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί η εφαρμογή», σχολίασε η εταιρία στο CNN Business, προσθέτοντας πως να προσπαθήσει να επιλύσει τις διαφορές με την Epic ώστε να επιστρέψει η εφαρμογή.

Με την σειρά της, η Google είπε πως αφαίρεσε το Fortnite από το Google Play Store, αν και το παιχνίδι μπορεί ακόμη να εγκατασταθεί από άλλες πηγές σε συσκευές Android, με την εταιρία να διευκρινίζει επίσης πως επιθυμεί να συζητήσει με την Epic για να επιστρέψει και σε εκείνη το παιχνίδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Epic απάντησε με δυο μηνύσεις, κατηγορώντας την Google πως «χρησιμοποιεί το μέγεθός της εναντίον ανταγωνιστών, πελατών και χρηστών σε μια πληθώρα αγορών που πλέον μονοπωλεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.