ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

TikTok: Microsoft και Oracle κοντράρονται για την αγορά του

TikTok: Microsoft και Oracle κοντράρονται για την αγορά του

Δύο κολοσσοί του software υπολογιστών να κοντράρονταν για μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από εφήβους.

Ο λόγος για τις Microsoft και Oracle, οι οποίες έχουν ριχτεί στην κούρσα για την εξαγορά της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok η οποία ανήκει στην ByteDance.

Η αντιπαράθεση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με το TikTok έχει οδηγήσει αμερικανικές εταιρείες να εξετάζουν την εξαγορά μέρους της κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και έτσι, μετά τη Microsoft, σχετικό ενδιαφέρον φέρεται να δείχνει και η Oracle.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το arstechnica.com που επικαλείται ανθρώπους με γνώση του ζητήματος, η Oracle έχει κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις με την ByteDance, την κινεζική εταιρεία που κατέχει το TikTok, και εξετάζει να αποκτήσεις τις δραστηριότητες της εφαρμογής για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Oracle συνεργάζεται με ένα σύνολο επενδυτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των General Atlantic και Sequoia Capital, που έχουν μερίδια στην ByteDance.

Μάλιστα, η είσοδος της Oracle στον αγώνα υποβολής προσφορών έδωσε στην ByteDance μια σοβαρή εναλλακτική λύση από αυτήν που προσφέρει η Microsoft, είπε μια ανώνυμη πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Έως τώρα, η Microsoft φάνταζε ως το φαβορί όσον αφορά στην εξαγορά τμήματος του TikTok, μιας και έχει ανακοινώσει ότι άρχισε να εξετάζει την εξαγορά των επιχειρήσεων της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Η ByteDance, ωστόσο, αντιτίθεται στην πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν εκείνων στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, όπως δήλωσε μια ανώνυμη πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι είναι επίσημα ιδιωτική, υπόκειται τελικά στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο χρησιμοποιεί την εφαρμογή για τη συλλογή δεδομένων από χρήστες στο εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τόσο η ByteDance όσο και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκαν την κοινή χρήση δεδομένων και ισχυρίζονται ότι η κίνηση είναι αντ’ αυτού μέρος του εμπορικού πολέμου που άρχισε ο Τραμπ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του και δεν βασίζεται σε νόμιμες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.