Οι πέντε τρόποι για να ενισχύσετε το σήμα του Wi-Fi

Οι πέντε τρόποι για να ενισχύσετε το σήμα του Wi-Fi

Αδιαμφισβήτητα, το wifi αποτελεί αναπόσπαστο «εργαλείο» στα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο είτε για την εργασία είτε για την διασκέδασή τους.

Αρκετά συχνά όμως, το σήμα του wifi ενδέχεται να μην «καλύπτει» όλους τους χώρους του σπιτιού, με αποτέλεσμα οι χρήστες να «ξεβολεύονται» από τον καναπέ τους στην καλύτερη περίπτωση, ή να μην είναι σε θέση να πλοηγηθούν όποτε το επιθυμούν στο Ίντερνετ.

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα στο δικό σας σπίτι, δείτε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να ενισχύσετε το σήμα του wifi σας.

Ένα restart μπορεί να σας σώσει

Δοκιμάστε να κάνετε restart στο router που εκπέμπει το σήμα του wifi -πιθανώς βελτιωθεί η κατάσταση, μόλις ενεργοποιηθεί εκ νέου η συσκευή. Αν δείτε ότι ενισχύεται το σήμα, τότε καλό θα ήταν να έχετε κατά νου σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνετε reboot στο router σας.

Μήπως φταίνε οι παρεμβολές;

Ο φούρνος μικροκυμάτων ή το ασύρματο σταθερό τηλέφωνο μπορεί να δημιουργούν παρεμβολές στο wifi σας, γι αυτό εξετάστε το ενδεχόμενο να προμηθευτείτε ένα καινούριο router με καλύτερες προδιαγραφές από αυτό που ήδη έχετε στην κατοχή σας. Αναζητήστε ένα dual band και χρησιμοποιήστε τη ραδιοσυχνότητα των 5Ghz -και όχι των 2.4Ghz, στην οποία συγκεντρώνονται διάφορα ασύρματα δίκτυα άλλων συσκευών.

Βγάλτε το router στην επιφάνεια!

Μπορεί να μην ταιριάζει με την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, όμως το router είναι απαραίτητο να τοποθετείται σε κεντρικό και εμφανές σημείο της οικείας -μην το «κρύβετε» πίσω από την τηλεόραση ή μέσα σε ντουλάπι! Βάλτε το router σε ένα κεντρικό χώρο του σπιτιού και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην απόδοση του σήματος wifi.

Ο γείτονας έχει δικό του wifi;

… ή χρησιμοποιεί το δικό σας, γι αυτό δεν μπορείτε να «πιάσετε» καλό σήμα; Είναι σημαντικό να αλλάζετε συχνά τον κωδικό πρόσβασης του οικιακού σας ασύρματου δικτύου, προκειμένου να αποφεύγετε φαινόμενα… «υποκλοπής» wifi από τα γειτονικά σπίτια. Μια πρακτική μέθοδος που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αν κάποιος τρίτος χρησιμοποιεί το wifi σας είναι να κλείσετε κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο και να παρατηρήσετε τις φωτεινές ενδείξεις του router -αν αναβοσβήνουν ακόμη, αλλάξτε κωδικό άμεσα.

Μακριά από τον… συνωστισμό!

Αν μένετε σε πολυκατοικία ή σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, το σήμα του router σας πιθανώς να επηρεάζεται από γειτονικά ασύρματα δίκτυα. Μπορείτε λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε ένα online εργαλείο (όπως το WiFi Stumbler) για να εντοπίσετε ποια «κανάλια» της περιοχής σας συγκεντρώνουν πολλούς χρήστες wifi και να επιλέξετε εκείνο μέσω του οποίου συνδέονται οι λιγότεροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.