ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Μεταλλαγμένα ποντίκια με σούπερ μύες θα σώσουν αστροναύτες κι άτομα με αναπηρίες (βίντεο)

ΗΠΑ: Μεταλλαγμένα ποντίκια με σούπερ μύες θα σώσουν αστροναύτες κι άτομα με αναπηρίες (βίντεο)

Μια ομάδα επιστημόνων στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ ανακάλυψαν μια μέθοδο ώστε οι αστροναύτες να παραμείνουν σε φόρμα στα μεγάλα διαστημικά ταξίδια.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι επιστήμονες έστειλαν 40 νεαρά ποντίκια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στις 19 Δεκέμβρη 2019. Ανάμεσα τους υπήρχαν και 8 γενετικά τροποποιημένα ποντίκια.

Συγκεκριμένα, για να αλλάξουν τη φυσική κατάσταση των ποντικιών, οι επιστήμονες μπλόκαραν γενετικά τις πρωτεΐνες που περιορίζουν την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι 24 από τα ποντίκια έχασαν το 18% των μυών και της οστικής μάζας τους, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Όσο, δε, για τα μεταλλαγμένα ποντίκια που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με διπλάσιους μύες από τα υπόλοιπα, αυτά εντυπωσίασαν την ερευνητική ομάδα με τη φυσική τους κατάσταση, όταν επέστρεψαν στη Γη.

Παρομοίως, 8 κανονικά ποντίκια που μεταλλάχθηκαν έπειτα από γενετική τροποποίηση επάνω στον ISS επίσης αύξησαν σημαντικά τη μυϊκή τους μάζα όσο ήταν στο διάστημα.

Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν θα βοηθήσει μόνο τους αστροναύτες να παραμένουν σε φόρμα κατά τη διάρκεια μεγάλων σε διάρκεια διαστημικών αποστολών, αλλά θα αποδειχθούν χρήσιμες και σε ανθρώπους με αναπηρίες, που εξαναγκάζονται να ζουν καθηλωνένοι.

Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού φαρμάκου για τους ανθρώπους, που θα βοηθά στην ανάπτυξη μυϊκού ιστού και οστών, χωρίς σοβαρές παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης δημοσιεύτηκαν στην εξειδικευμένη επιστημονική επιθεώρηση, «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.