Κόντρα Έλον Μασκ με Μπιλ Γκέιτς για την βιωσιμότητα των ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla (φωτό)

Κόντρα Έλον Μασκ με Μπιλ Γκέιτς για την βιωσιμότητα των ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla (φωτό)

Ο Έλον Μασκ μίλησε με σκληρά λόγια για τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και αφορμή στάθηκε μία πρόβλεψη που είχε εκφράσει πρόσφατα. Την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα είναι βιώσιμα τα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla.

Με αυτό το σχόλιο του προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μασκ στο Twitter. «Δεν έχει ιδέα», έγραψε χαρακτηριστικά ο CEO της Tesla, της Space X και της Neuralink.

Τον Αύγουστο ο Γκέιτς είχε εμφανιστεί δύσπιστος στα σχέδια της Tesla επισημαίνοντας ότι οι μπαταρίες για φορτηγά παραμένουν πολύ μεγάλες σε όγκο και βαριές, και αυτό δεν θα αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια, ακόμα και με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Ακόμα και με τα μεγάλα άλματα στην τεχνολογία των μπαταριών, η ηλεκτροκίνηση δεν θα είναι ποτέ μια πρακτική λύση για φορτηγά 18 τροχών, πλοία και τζετ», προέβλεψε ο Γκέιτς στο blog του.

«Ο ηλεκτρισμός είναι πρακτικός για την κάλυψη μικρών αποστάσεων, αλλά χρειαζόμαστε μια διαφορετική λύση για βαριά οχήματα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις».

«Πολλά εντυπωσιακά πράγματα θα παρουσιαστούν στην Ημέρα Μπαταρίας στις 22 Σεπτεμβρίου», έγραψε ο Μασκ στο Twitter με κάποιον χρήστη να τον ρωτά ευθέως στα σχόλια για τις εκτιμήσεις του Γκέιτς. «Καλημέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για την αναφορά του Μπιλ Γκέιτς στα ηλεκτρικά φορτηγά;» ρώτησε τον Μασκ ένας χρήστης στο Twitter για να λάβει την λακωνική απάντηση «Δεν έχει ιδέα». Άτυπη κόντρα(;)

Ο γνωστός φιλάνθρωπος που έχει δωρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την ανακάλυψη ενός βιώσιμου εμβολίου για τον κορωνοϊό, επιμένει πως οι έρευνες για την φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικά, φτηνά καύσιμα, όπως τα βιοκαύσιμα. Παράλληλα έδωσε τα εύσημα στις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, Ford, Rivian και Bollinger για τις προόδους τους στα ηλεκτρικά μίνι-φορτηγά, χωρίς όμως να αναφέρει σε αυτή την λίστα την Tesla.

Πέρυσι, ο Μασκ είχε αποκαλύψει το δικό ηλεκτρικό pickup, το Cybertruck, σε μία επεισοδιακή παρουσίαση με σπασμένα τα υποτιθέμενα «άθραυστα» τζάμια, που είχε οδηγήσει σε πτώση της μετοχής της Tesla.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ καταφέρεται εναντίον του Γκέιτς, με τον οποίο αρκετοί εκτιμούν πως υπάρχει μία «υπόγεια» κόντρα. Τον Φεβρουάριο, ο CEO της Tesla είχε γράψει για τον Γκέιτς πως θεωρεί τις κατώτερες των προσδοκιών τις συζητήσεις μαζί του.

Τότε η αντίδραση του Μασκ είχε ακολουθήσει μια συνέντευξη του Γκέιτς, στην οποία ο βαθύπλουτος ιδρυτής της Microsoft είχε δηλώσει ότι είχε αγοράσει μια ηλεκτρική Porsche Taycan και όχι Tesla.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.