ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Apple έφτιαξε μάσκα για τον κορωνοϊό και η συσκευασία της είναι σαν να αγοράζεις… κινητό (φωτο)

Η Apple έφτιαξε μάσκα για τον κορωνοϊό και η συσκευασία της είναι σαν να αγοράζεις… κινητό (φωτο)

Tα στελέχη του τμήματος σχεδιασμού της Apple, που δημιούργησαν τα iPhone και τα iPad, αποφάσισαν να φτιάξουν την Apple Face Mask.

Μόνον που η μάσκα αυτή, προς απογοήτευση των εκατομμυρίων καταναλωτών των προϊόντων της εταιρείας, δεν θα απευθύνεται στο κοινό, αλλά προορίζεται μόνον για τα στελέχη της και το προσωπικό των καταστημάτων λιανικής της. Η μάσκα διαθέτει τρία στρώματα που θα φιλτράρουν τα εισερχόμενα και τα εκπνεόμενα σωματίδια και μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως πέντε φορές.

Η συσκευασία και ο σχεδιασμός παραπέμπουν στο γνωστό στυλ της Apple και η μάσκα θα διαθέτει μεγάλα καλύματα για το πηγούνι και τη μύτη του χρήστη. Η ίδια η εταιρεία, που έχει προσφέρει και δέκα εκατ. δολάρια για την κατασκευή μπατονετών για τα τεστ του κορωνοϊού, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι έκανε έρευνα και δοκιμές για τον εντοπισμό του υλικού, που θα φιλτράρει κατάλληλα τον αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποστολή των Apple Face Mask στο προσωπικό θα ξεκινήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο. Σημειωτέον ότι η Apple συνεργάστηκε και με το Πανεπιστήμιο Gallaudet της Ουάσιγκτον για τη δημιουργία και μιας άλλης μάσκας, της “ClearMask”, της πρώτης εντελώς διάφανης χειρουργικής μάσκας που έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η οποία θα βοηθά τους χρήστες στην επικοινωνία τους με πελάτες που έχουν προβλήματα ακοής και θα μπορούν έτσι να διαβάζουν τα χείλη των εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.