ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο – Δεν πάει το μυαλό σου τι απεικονίζει

Αυτή είναι η μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο – Δεν πάει το μυαλό σου τι απεικονίζει

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ανέπτυξαν τη μεγαλύτερη ψηφιακή κάμερα στον κόσμο κι έβγαλαν την πρώτη φωτογραφία τους.

Το τεχνολογικό επίτευγμα χαρακτηρίζεται ως αυτό που θα φέρει την αστρονομική επιστήμη στην επόμενη γενιά, ενώ οι τελικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2021. Σε διάστημα δέκα ετών, η κάμερα υπολογίζεται να συγκεντρώσει φωτογραφίες 20 δισεκατομμυρίων γαλαξιών.

Πριν τοποθετηθεί στη Χιλή, όπου επέλεξαν να τη στήσουν οι επιστήμονες, έβγαλαν κάποιες δοκιμαστικές φωτογραφίες στο εργαστήριό τους. Η πρώτη από όλες απεικονίζει ένα… κουνουπίδι.

Το μέγεθος της φωτογραφίας είναι τόσο μεγάλο που θα χρειάζονταν 378 τηλεοράσεις 4K ανάλυσης για να την προβάλλουν σε πλήρες μέγεθος. Η ανάλυσή της είναι εξίσου μεγάλη, καθώς είναι σαν να βλέπετε μία μπάλα του γκολφ από απόσταση 24 χιλιομέτρων. Ο δε αισθητήρας μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα 100 εκατομμύρια φορές πιο σκοτεινά από αυτά που είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.