Microsoft: Aγόρασε την Bethesda – Το νέο πλάνο για τα videogames

Microsoft: Aγόρασε την Bethesda – Το νέο πλάνο για τα videogames

Η Microsoft συνεχίζει να επεκτείνει τον ήδη σημαντικά αυξημένο κατάλογο με studio που διαθέτει, για την παραγωγή τίτλων στο Xbox και στο PC, ενώ πλέον ένα από τα μεγαλύτερα studio είναι στα χέρια της.

Η Microsoft προχώρησε σε εξαγορά της ZeniMax Media, της θυγατρικής εταιρείας της Bethesda Softworks.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Microsoft στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το Xbox και τις προσφορές της απέναντι στη Sony και το Playstation.

Η ZeniMax, είναι η μητρική εταιρία της Bethesda Softworks και έχει παραγάγει videogames που έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του Fallout, Doom αλλά και των “θρυλικών” Elder Scrolls.

Μετά την εξαγορά, η Microsoft, η οποία θα ελέγχει 23 στούντιο δημιουργίας παιχνιδιών, δήλωσε ότι προγραμματίζει να προσφέρει τα μελλοντικά παιχνίδια που θα αναπτύσσει η Bethesda στη μηνιαία υπηρεσία συνδρομής της (Xbox Game Pass) τόσο για το Xbox ή για PC.

Η αναφερόμενη υπηρεσία έχει σήμερα, περισσότερους από 15 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι των 10 εκατομμυρίων συνδρομητών που είχε τον Απρίλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.