Ρομπότ 18 μέτρων βγήκε στους δρόμους της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία (βίντεο)

Ρομπότ 18 μέτρων βγήκε στους δρόμους της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία (βίντεο)

Ένα ρομπότ ύψους 18 μέτρων και 25 τόνων κατασκευάστηκε στα πρότυπα μιας από τις πιο δημοφιλής σειρές άνιμε της δεκαετίας του 1970.

Με πρότυπο τη σειρά «Mobile Suit Gundam», η τεράστια μηχανή έκανε τα πρώτα της βήματα αυτή την εβδομάδα, στο νέο της σπίτι, την Γιοκοχάμα.

Το ανθρωποειδές αναμενόταν να γίνει το κύριο έκθεμα του Εργοστασίου Gundam στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, από την 1η Οκτωβρίου.

Όμως η πανδημία του κορωνοϊού συνεπάγεται ότι τα επίσημα αποκαλυπτήριά του δεν θα πραγματοποιηθούν προς το παρόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των θαυμαστών και των υπαλλήλων μας, στο πλαίσιο της ανταπόκρισής μας στην παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού», γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Απολογούμαστε σε όλους τους θαυμαστές μας που ανυπομονούσαν για τα λαμπρά εγκαίνια και ζητάμε την κατανόησή σας. Εντωμεταξύ, θα κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε όλοι οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τη στιγμή με ασφάλεια».

Οι θαυμαστές του Gundam, που έχει εξαπλωθεί για να συμπεριλάβει ταινίες, μάνγκα, πλαστικές κούκλες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα πρώτο βίντεο αυτή την εβδομάδα. Εκεί, η τεράστια κατασκευή φαίνεται να γονατίζει και να κουνά το δεξί χέρι και τα δάχτυλά της, υπό το βλέμμα εργαζόμενων της εταιρείας.

Οι μηχανικοί άρχισαν να σχεδιάζουν το ρομπότ πριν έξι χρόνια, για να εξασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του θα πληρούσε τους περιορισμούς βάρους, ώστε τα άκρα του να μην λυγίσουν και καθένα από τα 24 κινούμενα μέρη του να λειτουργεί άψογα.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από σειρά επιστημονικής φαντασίας με στρατιωτικές αναφορές, η ένωση των τμημάτων του ρομπότ για τη δημιουργία ενός πλήρως λειτουργικού ανθρωποειδούς είχε και μια νότα από παράδοση. Ιερείς Σίντο εξάγνισαν το κεφάλι του ρομπότ, σε μια τελετή που κανονικά πραγματοποιείται κατά την ολοκλήρωση ενός νέου κτιρίου και την προσθήκη της στέγης του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.