iOS 14: Μπορεί τα smartphones να μας «ακούνε» όμως το νέο λογισμικό δίνει τη λύση στα iPhone

iOS 14: Μπορεί τα smartphones  να μας «ακούνε» όμως το νέο λογισμικό δίνει τη λύση στα iPhone

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα debate στον κόσμο της τεχνολογίας για το εάν τα smartphones μπορούν να μας «ακούσουν», έτσι η Apple σκέφτηκε έναν πολύ απλό τρόπο, έτσι ώστε το smartphone μας να μας πληροφορεί ανά πάσα στιγμή για το εάν ένα app χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του iPhone μας.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από την εγκατάσταση του νέου iOS 14 update, θα κάνει την εμφάνιση της μια μικρή κουκίδα πορτοκαλί χρώματος, στο επάνω τμήμα της συσκευής σας στο status bar, η οποία θα ενημερώνει τον χρήστη του iPhone για το εάν γίνεται χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας του.

Εάν βέβαια συνηθίζετε να τρέχετε δημοφιλείς εφαρμογές (όπως είναι για παράδειγμα το Snapchat ή το TikTok), η συγκεκριμένη ένδειξη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (αφού εκ των προτέρων γνωρίζετε σε αυτές ότι θα γίνει χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας).

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι το εν λόγω feature θα μπορεί να μας ενημερώνει για τις εφαρμογές που τρέχουν στο iPhone μας και εμείς δεν το… γνωρίζουμε.

Μόλις εμφανιστεί η πορτοκαλί κουκίδα, δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο Control Center της συσκευής σας και εκεί θα δείτε τις εφαρμογές που κάνουν χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας σας. Αναμφίβολα, με το iOS 14 θα αισθάνεστε εάν όχι πιο ασφαλείς, τουλάχιστον πιο σωστά ενημερωμένοι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.