Facebook: Έτσι θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Facebook: Έτσι θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook, νατιμετωπίζοντας έναν έντονο έλεγχο σχετικά με το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων, δήλωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία, η οποία θα το βοηθήσει να κατασκευάσει προϊόντα που προστατεύουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα αναπτύξει νέους τρόπους επεξεργασίας δεδομένων.

Προστασία ιδιωτικότητας στο Facebook

Σύμφωνα με το telanganatoday.com, η ανακοίνωση έγινε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ένας ομοσπονδιακός αντιμονοπωλιακός έλεγχος που στοχεύει στο Facebook φαίνεται να έχει εισέλθει στα τελευταία στάδια και τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) έχουν υποβάλει σύσταση στους επιτρόπους του οργανισμού σχετικά με το αν θα υποβάλουν καταγγελία κατά του αντιμονοπωλιακού νόμου εναντίον του Facebook.

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με υπεύθυνους οργάνωσης της πολιτικής της πλατφόρμας, ειδικούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και άλλους σε αναδυόμενους τομείς απορρήτου καθώς δημιουργούμε λύσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι χρησιμοποιώντας τα προϊόντα μας».

Τους τελευταίους μήνες, είπε το Facebook, έχει κάνει αλλαγές στις δημόσιες ομάδες και έχει δημιουργήσει νέα προϊόντα όπως τα καταστήματα στο Facebook και το Instagram, το Facebook Campus και το Accounts Center.

Συμφωνίες και αλλαγές – Προσωπικά δεδομένα

«Χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία σε πολλές ομάδες στο Facebook, όλα αυτά τα προϊόντα καταφέρνουν να προσφέρουν στους ανθρώπους την καλύτερη εμπειρία, ενώ παράλληλα τιμούν το απόρρητό τους», δήλωσε ο Michel Protti, Διευθύνων Σύμβουλος Απορρήτου, Προϊόντος.

«Αυτό γίνεται εφικτό με την ανανεωμένη διαδικασία αξιολόγησης απορρήτου, η οποία συμβάλλει στη διασφάλιση ότι κάθε νέο προϊόν ή χαρακτηριστικό έχει δημιουργηθεί με γνώμονα το απόρρητο, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία και διαδικασίες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων και στην προστασία των πληροφοριών των ατόμων».

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε τη συμφωνία του Facebook με το FTC. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Facebook δημιούργησε μια Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Διοικητικού της Συμβουλίου για την παρακολούθηση των κινδύνων που σχετίζονται με το απόρρητο και τη χρήση δεδομένων.

Σύμφωνα με την Washington Post, μια αγωγή εναντίον του Facebook θα πυροδοτούσε έναν άλλο νομικό πόλεμο μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της Silicon Valley, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης και 11 πολιτείες κατηγόρησαν τη Google ότι παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε μια υπόθεση που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Facebook είπε ότι με την ισχύουσα συμφωνία με την FTC, οι εκτελεστικοί ηγέτες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της, θα πιστοποιούν τη συμμόρφωσή μας με αυτήν ανά τρίμηνο και ετησίως στην FTC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δημιουργούμε επίσης μια νέα Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Διοικητικό μας Συμβούλιο που θα αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητους διευθυντές και θα συνεργαστούμε με έναν ανεξάρτητο αξιολογητή τρίτου μέρους, ο οποίος θα υποβάλει τακτικά και απευθείας αναφορά στην Επιτροπή Απορρήτου για τη συμμόρφωση του προγράμματος απορρήτου», ενημέρωσε το Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.