ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ινδία: Ο νόμος περί προστασίας δεδομένων του Facebook θα ωθήσει την οικονομία της χώρας

Ινδία: Ο νόμος περί προστασίας δεδομένων του Facebook θα ωθήσει την οικονομία της χώρας

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Facebook την Παρασκευή δήλωσε ότι ο νόμος περί προστασίας δεδομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει τη δυνατότητα να «σπρώξει» την ψηφιακή οικονομία της χώρας και το παγκόσμιο ψηφιακό εμπόριο.

Το σχόλιο της εταιρείας ήρθε μετά από ακρόαση από μια Μικτή Επιτροπή του Κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο για την προστασία των δεδομένων, του 2019, υπό την προεδρία της βουλεύτριας BJP Meenakshi Lekhi.

Δηλώσεις

«Εκτιμούμε βαθιά την ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα ρύθμισης δεδομένων με τα αξιότιμα ​​μέλη της Μικτής Επιτροπής για το νομοσχέδιο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Πιστεύουμε ότι ο νόμος περί προστασίας δεδομένων της Ινδίας έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την ψηφιακή οικονομία της χώρας και το παγκόσμιο ψηφιακό εμπόριο, και εμείς υποστηρίζουμε ολόψυχα αυτήν την προσπάθεια », δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή αναφέρθηκε την Παρασκευή σχετικά με το ποσό των εσόδων, των κερδών και των φορολογικών πληρωμών τους στην Ινδία και ρώτησε ποιο μέρος των κερδών τους χρησιμοποιούνταν για την ασφάλεια δεδομένων στη χώρα, ανέφεραν πηγές.

Η επικεφαλής πολιτικής του Facebook India, Ankhi Das εμφανίστηκε ενώπιον της Μικτής Επιτροπής του Κοινοβουλίου. «Γι ‘αυτό εκτιμούμε βαθύτατα ότι συμμετέχουμε σε αυτήν τη συζήτηση και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές για να βρούμε τις σωστές λύσεις που όχι μόνο προστατεύουν το απόρρητο των χρηστών αλλά είναι επίσης λειτουργικές με άλλους σημαντικούς παγκόσμιους κανονισμούς απορρήτου».

Προσωπικά δεδομένα και κέρδη από την Ινδία

Η Das ερωτήθηκε για δύο ώρες και δέχθηκε μερικές δύσκολες ερωτήσεις από τα μέλη της επιτροπής από όλο το πολιτικό φάσμα, ανέφεραν πηγές.

Σύμφωνα με το indiatvnews.com, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ένα μέλος πρότεινε ότι το Facebook δεν πρέπει να αντλεί συμπεράσματα από τα δεδομένα των χρηστών για εμπορικά οφέλη των διαφημιστών του ή για εκλογικούς σκοπούς, ανέφεραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βουλευτές προσπάθησαν επίσης να μάθουν τα έσοδα που δημιουργεί το Facebook από την Ινδία και ποιο ποσοστό των εσόδων δαπανάται για διασφαλίσεις για την προστασία δεδομένων, σύμφωνα με πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.