ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σλοβακία: Η πρώτη πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι γεγονός – Έφτασε στα 1.500 πόδια (βίντεο)

Σλοβακία: Η πρώτη πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι γεγονός – Έφτασε στα 1.500 πόδια (βίντεο)

Η τεχνολογία προχωρά με γοργά βήματα και στην Σλοβακία είδαμε μία ακόμη επιβεβαίωση, καθώς ένα σπορ αυτοκίνητο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο πέταξε 1.500 πόδια στον αέρα, ως μέρος μιας δοκιμαστικής πτήσης, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του.

Εντυπωσιακά πλάνα που δημιουργήθηκαν από την Σλοβακική εταιρεία KleinVision, δείχνει το απίστευτο όχημα να τρέχει στον αεροδιάδρομο, να βγάζει φτερά και στην συνέχεια να ανεβαίνει στον αέρα.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές ένα τέτοιο αερο- αυτοκίνητο θα ήταν ιδανικό για ταξίδια αναψυχής!

Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές για το φουτουριστικό όχημα, αλλά ίσως είναι διαθέσιμο πολύ άμεσα στο μέλλον, περίπου σε έναν χρόνο δηλαδή.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ολοκλήρωσε δύο δοκιμαστικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Piestany της Σλοβακίας αυτήν την εβδομάδα, φέρνοντας το ένα βήμα πιο κοντά στην εμπορική πτήση.

Σχεδιασμένο από τον καθηγητή Stefan Klein, το AirCar ολοκλήρωσε με ασφάλεια δύο απογειώσεις και προσγειώσεις στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου.

Το AirCar έχει φτερά που ξεδιπλώνονται και έναν μόνο έλικα στο πίσω μέρος. Τα φτερά αναδιπλώνονται όταν το όχημα βρίσκεται στο δρόμο και καταλαμβάνει το χώρο μιας κανονικής θέσης στάθμευσης.

«Ο μηχανισμός ανάπτυξης / ανάσυρσης πτέρυγας και ουράς είναι πολύ εντυπωσιακός, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε αεροπλάνο», δήλωσε ο Δρ Branko Sarh, πρώην εμπειρογνώμονας της Boeing.

«Το πιλοτήριο που παρέχει χώρο για τον οδηγό / πιλότο και έναν επιβάτη είναι πολύ ευρύχωρο και όμορφα διακοσμημένο. Η συνολική εμφάνιση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στο δρόμο και στον αέρα είναι υπέροχη», πρόσθεσε ο Sarh.

Οι προγραμματιστές λένε ότι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τον οποιονδήποτε, χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Η εταιρεία έχει ήδη έναν αγοραστή που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα από τα AirCars όταν περάσει όλες τις μελλοντικές δοκιμές και είναι έτοιμο να πετάξει στην κυριολεξία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.