Αισθητά μειωμένες οι πωλήσεις του iPhone 12 στην Ινδία – Άτυπο εμπάργκο στην αγορά της Κίνας

Αισθητά μειωμένες οι πωλήσεις του iPhone 12 στην Ινδία – Άτυπο εμπάργκο στην αγορά της Κίνας

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει το εμπάργκο της Ινδίας στα προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα, κάτι που δείχνει να επηρεάζει άμεσα και τις πωλήσεις του iPhone 12.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγές από τις δύο εταιρείες, οι εισαγωγές του νέου iPhone 12 είναι πολύ χαμηλότερες από το αναμενόμενο, όπως και αντίστοιχων προϊόντων της Xiaomi.

Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, οι εταιρείες οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στην αντίστοιχη υπηρεσία ελέγχου πριν βάλουν στη χώρα τα προϊόντα τους. Η έγκριση παίρνει περίπου 15 ημέρες, ωστόσο πλέον η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως δύο μήνες ή και περισσότερο.

Η ινδική υπηρεσία ελέγχου ποιότητας ξεκίνησε αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις για τα εισαγόμενα από την Κίνα smartphones, tablets, smartwatches και φορητούς υπολογιστές τον περασμένο Αύγουστο, ως απόρροια της διασυνοριακής διένεξης των δύο χωρών τον περασμένο Ιούνιο που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 20 Ινδών στρατιωτών.

Μάλιστα, από τότε, οι ινδικές Αρχές αυστηριοποίησαν τους κανόνες για επενδύσεις από την Κίνα κι απαγόρευσαν εκατοντάδες κινεζικά apps, κατασκευασμένα από τεχνολογικούς γίγαντες, όπως τους Tencent, Alibaba and ByteDance. Για την ιστορία, μέχρι και χθες Τρίτη, είχαν απαγορευτεί στην Ινδία συνολικά 43 κινεζικής προέλευσης εφαρμογές.

Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από τότε που λανσαρίστηκε το iPhone 12, με διευθυντικά στελέχη της Apple στην Ινδία να ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης των εισαγωγών τους, παρέχοντας τη δέσμευση πως η εταιρεία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσο εντέλει καθυστέρησε η έγκριση του iPhone 12 και η Apple δεν θέλησε επίσημα να σχολιάσει το θέμα. Πάντως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, αυτή τη στιγμή, περιμένουν έγκριση 1.080 φορητοί υπολογιστές, tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, εκ των οποίων οι 669 είναι στην αναμονή ήδη 20 ημέρες, ενώ άλλες είναι «στην ουρά» από τον Σεπτέμβριο. Εκτός από την Apple και την Xiaomi, στην αναμονή βρίσκονται οι Wistron and Compal Electronics, Hangzhou Hikvision, Oppo και Samsung.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό είναι ένα ακόμα πλήγμα που δέχονται οι εταιρείες τεχνολογίας εν μέσω πανδημίας, την ώρα που θεωρούσαν πως θα έβλεπαν τα έσοδά τους να ανακάμπτουν λόγω της εορταστικής περιόδου στην Ινδία. Περίοδος κατά την οποία οι καταναλωτές συνήθως επιδίδονται σε αγορές πολυτελών προϊόντων τεχνολογίας, κοσμημάτων και αυτοκινήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.