Apple: Στα πλάνα της η δημιουργία του πρώτου αναδιπλούμενου iPhone

Apple: Στα πλάνα της η δημιουργία του πρώτου αναδιπλούμενου iPhone

H εταιρία κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας, η Apple, σχεδιάζει την δημιουργία του πρώτου αναδιπλούμενου iPhone, χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα κυκλοφορήσει.

Εκτός από κάποιες αναφορές για διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με κατοχύρωση πατέντων αναδιπλουμένης οθόνης, δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία που να μαρτυρούσαν ότι η Apple εργάζεται σοβαρά πάνω στο πρότζεκτ ενός αναδιπλούμενου iPhone.

Τα τελευταία νέα από την Ταϊβάν, ωστόσο, θέλουν την Apple να μπαίνει στην κούρσα, παρουσιάζοντας το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone το 2022.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αλυσίδες παραγωγής που επικαλείται το money.udn.com, ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να τεστάρει βασικά στοιχεία ενός τέτοιου κινητού, όπως η οθόνη και ο μηχανισμός αναδίπλωσης.

Σε αντίθεση με έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος ανοιγοκλείνει λιγότερες φορές σε καθημερινή βάση, το αναδιπλούμενο iPhone έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Έτσι, η Apple έχει θέσει ως στόχο τις 100.000 αναδιπλώσεις, αριθμός κατά προσέγγιση που θα χρειαστεί ένας καταναλωτής να ανοιγοκλείσει το κινητό του κατά τη διάρκεια της «ζωής» του τελευταίου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Samsung τεστάρει τη σειρά Galaxy Fold με περισσότερες από 200.000 αναδιπλώσεις σε εργαστηριακές συνθήκες, προκειμένου να ελέγξει την ευελιξία και την ανθεκτικότητα του μηχανισμού και της οθόνης.

Είναι πιθανό πάντως τους επόμενους μήνες, η Apple να αυξήσει τις δοκιμές συμβαδίζοντας με το μεγάλο ανταγωνιστή της, αν όχι ξεπερνώντας τον.

Όπως και να ‘χει, η τιμή ενός αναδιπλούμενου iPhone θα είναι φυσικά ιδιαίτερα «τσουχτερή», ενώ ενδεχόμενο φιάσκο (αν το προϊόν αποδειχθεί ελλαττωματικό μετά την κυκλοφορία του) θα πλήξει το κύρος της εταιρείας.

Ακόμα και η Samsung έγινε άλλωστε στόχος αρνητικής κριτικής με το Galaxy Fold πρώτης γενιάς, ωστόσο ο διάδοχός του βελτιώθηκε αρκετά και πλέον διαγράφει τη δική του πορεία στις παγκόσμιες αγορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η Apple φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστη για το αν θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία OLED ή την προηγμένη micro-LED, μια απόφαση που θα διαγράψει και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία ώστε να εξισορροπήσει το κόστος κατασκευής και των πρώτων υλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.