ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi

Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi

Ας μην κρυβόμαστε, όταν είμαστε εκτός σπιτιού και τύχει να βρούμε κάποιο free Wi-Fi, σπεύδουμε να συνδεθούμε προκειμένου να μην χαλάσουμε τα λιγοστά δεδομένα, που ενδεχομένως έχουμε στο κινητό μας.

​Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς την επόμενη φορά ειδικά αν αυτό το Wi Fi δεν είναι με κωδικό και είναι εντελώς ελεύθερο και δωρεάν.

Το free Wi-Fi είναι επικίνδυνο για τον πολύ απλό αλλά σοβαρό λόγο πως όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό. Και όταν λέμε ο καθένας εννούμε και τους hakers οι οποίοι μπορούν πιο εύκολα να κλέψουν την ταυτότητά σου ή να πουλήσει τα στοιχεία σου.

Κι αυτό γιατί πολλά δημόσια wi-fi είναι μη κρυπτογραφημένα, που σημαίνει πως οι hakers μπορούν εύκολα να ρίξουν μια ματιά στο τι ακριβώς κάνεις. Επιπλέον, με παρόμοιο τρόπο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κωδικούς, να δουν emails και να πάρουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν λοιπόν σου περισσεύουν δεδομένα καλύτερα να τα χρησιμοποιήσεις παρά να μπεις σε ένα αμφίβολο Wi Fi.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.