ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Google: Αναστολή λειτουργίας για την εφαρμογή Parler για κακόβουλο περιεχόμενο

Google: Αναστολή λειτουργίας για την εφαρμογή Parler για κακόβουλο περιεχόμενο

Η Google αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Parler, του κοινωνικού δικτύου «ελευθερίας του λόγου» από το Play Store για αναρτήσεις που υποκινούσαν την βία.

Ωστόσο, η Google είπε ότι η εφαρμογή απέτυχε να αφαιρέσει αναρτήσεις που υποκινούσαν τη βία.

Η Apple έχει επίσης προειδοποιήσει το Parler ότι θα αφαιρέσει την εφαρμογή από το App Store της εάν δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις εποπτείας του περιεχομένου.

Σχετικά με το Parler, ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής John Matze είπε πως «Δεν θα αποστομώσουμε τις εταιρείες με πολιτικά κίνητρα και εκείνους τους απολυταρχικούς που μισούν την ελευθερία του λόγου!».

Το Parler ξεκίνησε το 2018 και αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των δεξιών συντηρητικών. Τέτοιες ομάδες έχουν συχνά κατηγορήσει το Twitter και το Facebook ότι λογοκρίνουν άδικα τις απόψεις τους.

Το Parler έγινε η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τις εκλογές των ΗΠΑ αφού ακολούθησε μία καταστολή για την εξάπλωση της παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων από το Twitter και το Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τόσο η Apple όσο και η Google δήλωσαν ότι η εφαρμογή δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις εποπτείας περιεχομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.