ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος (βίντεο)

Αυτό είναι το ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος (βίντεο)

Η General Motors παρουσίασε, ένα πρωτότυπο αυτοκινούμενο ιπτάμενο όχημα με 2 θέσεις, της Cadillac στην έκθεση CES.

H αμερικανική αυτοβιομηχανία δημοσιοποίησε βίντεο με την παρουσίαση του μονοθέσιου ηλεκτρικού οχήματος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Το ιπτάμενο ταξί θα μεταφέρει έναν επιβάτη, χωρίς οδηγό, σε συγκεκριμένα σημεία σε έναν αστικό ιστό.

Διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 90 KW, που του επιτρέπει να πιάνει την ταχύτητα των 90 χιλιομέτρων την ώρα (56 μίλια την ώρα).

«Βρίσκεσαι στο γραφείο και χρειάζεσαι να μεταβείς στην άλλη άκρη της πόλης. Το eVTOL σε περιμένει στην ταράτσα και σε πηγαίνει στην πλησιέστερη ειδική θέση στον προορισμό σας. Έτσι, θα γλιτώνετε την κίνηση, τον κόσμο και όσα εμπόδια μπορεί να βρει κανείς μεταβαίνοντας από το σημείο Α στο Β» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της General Motors για τον σχεδιασμό, Μάικλ Σίμκο.

Επίσης, η General Motors παρουσίασε ένα νέο πολυτελές αυτόνομο όχημα PAV με θέσεις για δύο επιβάτες. Μία λιμουζίνα αλλά χωρίς οδηγό.

Οι ειδικοί αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στα δερμάτινα καθίσματα θα καταγράφουν τα ζωτικά σημεία των επιβατών.

Και τα δύο φουτουριστικά οχήματα είναι μέρος του προγράμματος «Cadillac Halo Portfolio», αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους.

Εκπρόσωπος της General Motors επιβεβαίωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει και τα δύο μοντέλα των αυτόνομων οχημάτων, αλλά κατά την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν «ομοιώματα» που κατασκευάστηκαν με υπολογιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.