Το Boeing 737 Max επιστρέφει στον ουρανό της Ευρώπης

Το Boeing 737 Max επιστρέφει στον ουρανό της Ευρώπης

Ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, του Καναδά και της Βραζιλίας, η Ευρώπη θα επιτρέψει εκ νέου τις πτήσεις του Boeing 737 Μαχ, το οποίο καθηλώθηκε το 2019 λόγω τεχνικού προβλήματος που προκάλεσε δύο πολύνεκρες συντριβές.

«Σκεφτόμαστε να ανακοινώσουμε την οδηγία την ερχόμενη εβδομάδα. Το Max θα μπορέσει κατά την άποψή μας να πετάξει και πάλι (στην Ευρώπη) από την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πάτρικ Κάι, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική ένωση αεροναυτικού Τύπου Lufthahrt-Presse-Club (LPC).

«Φθάσαμε το στάδιο όπου τα προαπαιτούμενά μας εκπληρώθηκαν» είπε ο Κάι. «Είχαμε πλήρη διαφάνεια από την πλευρά της FAA (την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και της Boeing» πρόσθεσε.

Η FAA έδωσε το πράσινο φως για επανέναρξη των πτήσεων τον Νοέμβριο, ενώ ο Καναδάς αναμένεται να κάνει το ίδιο την Τετάρτη.

Εκκρεμεί ωστόσο η απόφαση της Κίνας, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου. Η κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών (CAAC) δεν έχει ορίσει καν χρονοδιάγραμμα.

Το αεροπλάνο είχε καθηλωθεί στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 346 ανθρώπους, της Lion Air στην Ινδονησία τον Οκτώβριο 2018 (189 νεκροί) και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019 στην Αιθιοπία (157 νεκροί).

Αιτία ήταν η εσφαλμένη αυτόματη ενεργοποίηση ενός μηχανισμού που έστρεφε το ρύγχος του αεροπλάνου προς τα κάτω ως αντιστάθμισμα ισορροπίας μετά την αλλαγή κινητήρων στο 737.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιλότοι δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς για το αυτόματο σύστημα και δεν κατάφεραν να το απενεργοποιήσουν στα δύο τραγικά περιστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.