ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτές είναι οι πιο πειστικές δικαιολογίες για να απολογηθείς σε κάποιον που έκανες unfollow στο Instagram

Αυτές είναι οι πιο πειστικές δικαιολογίες για να απολογηθείς σε κάποιον που έκανες unfollow στο Instagram

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για να σταματήσεις να ακολουθείς κάποιον στα social media σου. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην το παρατηρήσει ή ακόμα κι αν το κάνει, να μην ασχοληθεί. Αλλά η πιθανότητα που να το προσέξει κάποια στιγμή δεν είναι μηδενική. «Το γιατί με έκανες unfollow;» μπορεί να έρθει με τη μορφή μιας άμεσης ερώτησης ή με ένα πιο γενικό «Έγινε κάτι;»

Η εύρεση αξιόπιστων δικαιολογιών για να σταματήσεις να ακολουθείς κάποιον στα social media, μπορεί να σε βοηθήσει, ανεξάρτητα από το πώς (ή γιατί) πάτησες αυτό το κουμπί που μπορεί ακόμα και να καταστρέψει σχέσεις.

Διάβασε παρακάτω μερικές πειστικές δικαιολογίες για να απαντήσεις σε κάποιον που σε ρωτάει «Γιατί με έκανες unfollow;». Και όλα αυτά, φυσικά, για την περίπτωση που θέλεις να βρεις κάποια δικαιολογία, γιατί εμείς θα σε συμβουλεύαμε να πεις την αλήθεια εξαρχής… “Σόρι, δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον στη σελίδα σου πια”!

«Αλλάζω τον λογαριασμό μου σε διαφορετική κατεύθυνση»

Σίγουρα όλοι έχουμε εκείνο τον φίλο που δεν θα σταματήσει να δημοσιεύει για το πόσο τέλεια είναι η ζωή στο σπίτι. Το ψωμί που φτιάχνει σπίτι. Και εκείνες τις πιτζάμες που φοράει όλη μέρα. Αν τον κάνεις unfollow και σου ζητήσει τον λόγο, μπορείς απλώς να πεις ότι πλέον το feed σου έχει μόνο ειδησεογραφικά θέματα. Ή κάτι, οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη βαρετή ζωή του στο σπίτι.

«Νέα χρονιά, νέο feed»

Μήπως έκανες ένα ξεκαθάρισμα στα social media σου για να ασχοληθείς μόνο με πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά και αλληλεπιδράς συχνά μαζί τους; Το πιθανότερο είναι όχι. Όμως, ο παλιός συμμαθητής που έχεις να μιλήσεις εδώ και χρόνια, πιθανώς δεν ξέρει ποιοι είναι σήμερα οι κολλητοί σου. Οπότε θα το πιστέψει αν του το πεις ως δικαιολογία. Και δεν θα το πάρει και προσωπικά.

«Δοκίμασα να διαγράψω τον λογαριασμό μου και σε διέγραψα κατά λάθος»

Τεχνικές δυσκολίες, οπότε δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς και πολύ.

«Δεν πιστεύω πια στα social media»

Για αυτόν τον άνθρωπο, που συναντηθήκες μια φορά σε ένα συνέδριο ή σε ένα party και σε έκανε follow, ενδομένως να μην υπάρχει κανένας λόγος για να διατηρείς επαφή. Το να διατηρείς το επαγγελματικό σου δίκτυο έξω από τις συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών κουταβιών είναι μια απολύτως αποδεκτή (και πιστευτή) εξήγηση unfollow. Εξέτασε το ενδεχόμενο να του στείλεις μια παρηγορητική πρόσκληση για το LinkedIn.

«Κατά λάθος έκανα unfollow σε όλους»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να συμβεί. Όπως μπορείς να διαγράψεις κατά λάθος χρήσιμα αρχεία από τον υπολογιστή σου. Λοιπόν, το ίδιο μπορεί να συμβεί στα social media. (Λάβε υπόψη ότι εάν η σελίδα σου δεν είναι private, ο καθένας μπορεί να δει ποιον εξακολουθείς να ακολουθείς).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.