ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Twitter: Το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε για την καταπολέμηση των fake news

Twitter: Το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε για την καταπολέμηση των fake news

Το Twitter ανακοίνωσε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε μερικούς χρήστες να υποβάλουν παρατηρήσεις για μηνύματα (tweets) άλλων χρηστών, τα οποία κρίνουν ως αναληθή ή παραπλανητικά.

Η πρωτοβουλία με την ονομασία “Birdwatch” αρχικά ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε μια μικρή ομάδα χρηστών στις ΗΠΑ. Το Twitter αναγνώρισε ότι το νέο σύστημα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην καταστρατήγηση του και μπορεί κατά καιρούς να εμφανίσει προβλήματα, αλλά όπως ανέφερε, «είναι ένα μοντέλο που αξίζει να δοκιμάσουμε».

Οι χρήστες που επισημαίνουν κάποια ανάρτηση άλλου ως παραπλανητική ή ψευδή, θα πρέπει να παρέχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν την άποψη τους και να τα συζητούν εμπιστευτικά σε μια ειδική ιστοσελίδα για το Birdwatch (twitter.com/i/birdwatch), χωρίς τα σχόλια τους να είναι ορατά στους υπόλοιπους χρήστες. Για να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια, πρέπει να δώσουν ένα επαληθευμένο αριθμό τηλεφώνου και ένα e-mail, καθώς επίσης να μην έχουν προϊστορία παραβιάσεων των κανόνων της πλατφόρμας.

Το Twitter – όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (με πρώτο το Facebook)- δέχεται πιέσεις να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τη διακίνηση κάθε είδους fake news στην πλατφόρμα του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC. Στόχος του, με τη νέα πρωτοβουλία, είναι να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα. Ευελπιστεί ότι τελικά θα επιστρατεύσει στο Birdwatch 1.000 έως 10.000 χρήστες πρόθυμους χρήστες να κάνουν αυτή τη δουλειά χωρίς αμοιβή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τελικά στοχεύουμε να κάνουμε τις παρατηρήσεις αυτές άμεσα ορατές στα tweets του παγκόσμιου ακροατηρίου του Twitter, όταν υπάρχει συναίνεση από μια ευρεία και ποικίλη ομάδα χρηστών που συμβάλλουν στο Birdwatch», ανακοίνωσε το Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.