Το νέο σχέδιο του Έλον Μασκ: Φτιάχνει τούνελ κάτω από το Μαϊάμι

Το νέο σχέδιο του Έλον Μασκ: Φτιάχνει τούνελ κάτω από το Μαϊάμι

Ένα βήμα πιο κοντά στο να δημιουργήσει ένα σύστημα από σήραγγες που θα λειτουργούν κάτω από την πόλη του Μαϊάμι φαίνεται να είναι ο Έλον Μασκ.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Francis Suarez μίλησε σχετικά για τις δυνατότητες κατασκευής σηράγγων με σκοπό τη μείωση της συμφόρησης που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Boring Company του επιχειρηματία, μια νεοσύστατη εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει δίκτυα υπόγειων δρόμων για ηλεκτρικά οχήματα.

«Νομίζω ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα έργο υπογραφής όχι μόνο για το Μαϊάμι, αλλά και για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Suarez σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter. «Ο Μασκ επικεντρώνεται στην προσπάθεια παράδοσης ενός έργου που θα έχει τη μέγιστη χρησιμότητα για τους κατοίκους μας με το λιγότερο χρηματικό αντίτιμο», όπως αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον Suarez, ο Μασκ είπε ότι η σήραγγα θα κοστίσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, θα χρειαστούν έξι μήνες για να ολοκληρωθεί και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση καθώς θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση και θα συμβάλουν στη μείωση των ρύπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2018, οι αξιωματούχοι του Miami-Dade County είχαν εκτιμήσει ότι το έργο – το οποίο επιδιώκει τη δημιουργία μιας σήραγγας μήκους δύο μιλίων κάτω από τον ποταμό του Μαϊάμι – θα κόστιζε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και η κατασκευή του θα διαρκούσε τέσσερα χρόνια, ανέφερε η Miami Herald.

https://twitter.com/FrancisSuarez/status/1357796329263669258
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.