ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Samsung «έφαγε» την… σκόνη της Apple – Την ξεπέρασε σε αποστολές smartphones το δ’ τρίμηνο του 2020

Η Samsung «έφαγε» την… σκόνη της Apple – Την ξεπέρασε σε αποστολές smartphones το δ’ τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Gartner, η Apple απέστειλε περισσότερα smartphones από κάθε άλλη εταιρεία το δ’ τρίμηνο του 2020.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός απέστειλε σχεδόν 80 εκατ. μονάδες το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η Samsung. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2016 που η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner.

Το ισχυρό τρίμηνο για την Apple και οι τελευταίες εκτιμήσεις της Gartner δείχνουν ότι η οικογένεια των συσκευών iPhone 12 με 5G και νέο εξωτερικό σχεδιασμό έχει σημειώσει επιτυχία στην αγορά, αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNBC. Οι συσκευές αυτές δεν ήταν διαθέσιμες ολόκληρο το τρίμηνο.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η Apple έχει αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού καλύτερα από τους ανταγωνιστές της.

Μια διαφορετική έκθεση της IDC που είδε το φως της δημοσιότητας τον προηγούμενο μήνα έδειξε ότι η Apple απέστειλε 90,1 εκατ. τηλέφωνα το τελευταίο τρίμηνο. Όσον αφορά τα smartphone, αυτό είναι το καλύτερο τρίμηνο μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, αναφέρει η έκθεση της IDC.

Η Apple δεν ανακοινώνει στοιχεία για τα προϊόντα της. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τα iPhones αυξήθηκαν κατά 17% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε ετήσια βάση στα 65,6 δισ. δολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone υποχώρησαν 5,4% το 2020 εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Gartner, ενώ οι πωλήσεις μονάδων της Apple σημείωσαν αύξηση 3,3%. Στο σύνολο του έτους πάντως η Samsung απέστειλε τις περισσότερες συσκευές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.