ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το επικίνδυνο λογισμικό που «χτυπά» ύπουλα τους υπολογιστές

Το επικίνδυνο λογισμικό που «χτυπά» ύπουλα τους υπολογιστές

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που επιτίθεται σε υπερυπολογιστές και ονομάζεται Kobalos, από τους ακόλουθους του Διονύσου και την Ελληνική μυθολογία, έχει δημιουργηθεί.

Οι Κόβαλοι ήταν πανούργοι και μικροσκοπικοί, ενώ έτρεχαν πίσω από τον θεό του κρασιού.

Όπως αναφέρει ένας από τους εργαζομένους της ESET που ανακάλυψαν αυτήν την απειλή, ο Marc-Etienne Leveille, το όνομα που δόθηκε σε αυτό το λογισμικό αφορά τις πανούργες μεθόδους που χρησιμοποιεί, προκειμένου να χτυπήσει τα συστήματα, ενώ είναι πολύπλοκο, κάτι που ισχύει σπάνια σε κακόβουλο λογισμικό Linux.

Οι ερευνητές της ESET συνεργάστηκαν με το CERN, αλλά και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με το διαδίκτυο και ανακάλυψε ότι το περίπλοκο αυτό κακόβουλο λογισμικό, είναι φορητό σε πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως τα εξής: Linux, BSD, Solaris και πιθανώς AIX και Windows.

Το Kobalos είναι ένα «backdoor» λογισμικό που περιέχει εντολές οι οποίες δεν αποκαλύπτουν την πρόθεση των εισβολέων και δυστυχώς επιτρέπει συνδέσεις διακομιστή μεσολάβησης σε άλλους servers που έχουν μολυνθεί από αυτό, όπως αποκάλυψε ο Leveille.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.