ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συναγερμός για νέο ύποπτο μήνυμα στο messenger – Δείτε πώς λειτουργεί (βίντεο)

Συναγερμός για νέο ύποπτο μήνυμα στο messenger – Δείτε πώς λειτουργεί (βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στο διαδίκτυο, καθώς πολλά είναι τα ύποπτα μηνύματα που έχουν σταλεί σε λογαριασμούς των social media με μοναδικό στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ακόμα και από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν δείτε μήνυμα στο messenger που παραπέμπει σε σελίδα στην οποία πρέπει να συμπληρώσετε στοιχεία σας το πιθανότερο είναι αν το κάνετε να αποκτήσουν άγνωστοι πρόσβαση στο προφίλ σας στο Facebook.

​Έτσι θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε φίλους και γνωστούς σας προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα όσο γίνεται πιο γρήγορα για μια έκτακτη ανάγκη συνήθως κάποιο ατύχημα ή κλοπή πορτοφολιού με την υπόσχεση να τα επιστρέψουν άμεσα.

Την ιδία ώρα ψεύτικα προφίλ στέλνουν μηνύματα στο messenger για διαγωνισμούς εύκολα δάνεια και πολλά άλλα που φαίνονται προσοδοφόρα κι ελκυστικά.

Όποιοι… τσιμπήσουν συμπληρώνουν προσωπικά στοιχεία και το πιθανότερο είναι να δουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν ή να βρεθούν απίστευτα μπλεγμένοι σε οικονομικές περιπέτειες άλλων. Αυτό είναι το λεγόμενο phishing στο διαδίκτυο δηλαδή ψάρεμα στο οποίο έχουν επιδοθεί απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την πανδημία που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε τηλεργασία και ηλεκτρονικές αγορές.

Αρκετοί χρήστες έλαβαν μήνυμα από προφίλ που εμφανίζεται να ανήκει σε υπάλληλο τράπεζας που έδινε 3000 έως 50 εκ ευρώ δάνειο. Το προφίλ εξαφανίστηκε όμως στείλαμε μήνυμα σε μειλ που αναφερόταν στο μήνυμα. Η απάντηση ήταν άμεση στα ελληνικά και γερμανικά και διευκρίνιζε πως όσο πιο γρήγορα δώσουμε στοιχεία τόσο πιο γρήγορα θα ικανοποιηθεί αίτημά μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Δεν ανοίγουμε ύποπτα αρχεία στο μεσεντζερ χρησιμοποιούμε ισχυρούς και διαφορετικούς κωδικούς στις εφαρμογές και το κυριότερο δεν στέλνουμε ποτέ οικονομική βοήθεια που μας έχει ζητηθεί από ”φίλο” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αν δεν επιβεβαιώσουμε πρώτα τηλεφωνικά την ταυτότητα του ατόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.