Domino’s: Λανσάρει το delivery πίτσας με ρομπότ της εταιρίας Nuro (βίντεο)

Domino’s: Λανσάρει το delivery πίτσας με ρομπότ της εταιρίας Nuro (βίντεο)

Η Domino’s και η Nuro, εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ γνωστοποίησαν ότι αναμένεται να ξεκινήσουν πειραματικά τη διανομή πίτσας με ρομπότ στο Χιούστον, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών.

Η Nuro, που ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google το 2016, άντλησε 940 εκατ. δολάρια από το SoftBank Vision Fund και προσφάτως εξασφάλισε αδιευκρίνιστο ποσό μέσω αγοράς μετοχών από την Woven Capital, επενδυτικό βραχίονα θυγατρικής της Toyota Motor.

Με ένα μικρό όχημα που κινείται με χαμηλή ταχύτητα για να μεταφέρει πακέτα αντί για επιβάτες, η εταιρία ρομπότ έχει προβάδισμα έναντι άλλων νεοφυών εταιριών στο να εξασφαλίσει τις εγκρίσεις ρυθμιστικών αρχών για την ανάπτυξη οχημάτων δρόμου.

Η υπηρεσία διανομής θα ξεκινήσει σε εγκαταστάσεις της Domino’s στο Χιούστον, επεκτεινόμενη σε «πολλούς πελάτες σε πολλές τοποθεσίες» στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας, δήλωσε ο Κόσιμο Λίοπολντ, επικεφαλής εταιρικών σχέσεων στην Nuro. «Είναι γενικά δύσκολο για μεγάλες εταιρίες να προσλαμβάνουν αρκετούς οδηγούς για να καλύπτουν τη ζήτηση για διανομή», ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Λίοπολντ δήλωσε ότι η Nuro, που έχει συνεργαστεί με τις εταιρίες λιανικής πώλησης Kroger, Walmart και CVS Health για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων, ανέφερε ότι οι εβδομαδιαίες διανομές της έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.