ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το smartphone σου να σταματήσει να «κρυφακούει»

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το smartphone σου να σταματήσει να «κρυφακούει»

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει και προβλήματα στην ζωή μας, με τα smartphone να “κρυφακούν” όσα λέμε και να τα χρησιμοποιούν.

Τα σύγχρονα smartphone μπορούν να ακούσουν τους ιδιοκτήτες τους χωρίς να το γνωρίζουν και πολλές φορές αυτοί τους το έχουν επιτρέψει ακούσια τόνισε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, Σεργκέι Βακούλιν, σε συνέντευξή του.

Ορισμένες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε smartphone μπορούν να εγγράψουν φωνητικά δεδομένα για μελλοντική ανάλυση και μεταφορά σε τρίτους. Οι διαφημιστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται κυρίως για τη λήψη αυτών των πληροφοριών, δήλωσε ο ειδικός τονίζοντας ότι μια εφαρμογή μπορεί να «κατασκοπεύσει» τον ιδιοκτήτη του κινητού για να πουλήσει τα δεδομένα του.

«Όχι μόνο για τη συλλογή, αλλά συγκεκριμένα για την πώληση [δεδομένων]. Συχνά συμβαίνει κάποιος να πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα και να λάβει αμέσως μια κλήση από μια άλλη τράπεζα που προσφέρει ένα άλλο δάνειο. Η πώληση δεδομένων είναι πολύ συνηθισμένη» σχολιάζει ο ειδικός.

Όπως λέει ο Βακούλιν, ο ιδιοκτήτης δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνο του όταν εγκαθιστά ορισμένες εφαρμογές στο κινητό. Το μικρόφωνο μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και το smartphone μπορεί να σας «ακούσει» ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.

Για την προστασία από την υποκλοπή, ο ειδικός συνέστησε να περιοριστεί ο αριθμός των εφαρμογών με πρόσβαση στο μικρόφωνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, για σημαντικές σας συζητήσεις ο ειδικός συμβουλεύει να αγοράσετε ένα απλούστερο τηλέφωνο που δεν μπορεί να συνδεθεί σε σύγχρονα δίκτυα επικοινωνίας. Είναι πολύ πιο δύσκολο να υπάρξει υποκλοπή σε τέτοιου τύπου κινητά από τη στιγμή που δεν συνδέονται με 4G ή άλλα δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.