WhatsApp: Οι αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής

WhatsApp: Οι αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής

Η νέα έκδοση του WhatsApp κυκλοφορεί για τα iPhone και παρακάτω θα δείτε τις νέες δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές έρχονται στην εμφάνιση των πολυμέσων που ανταλλάσσονται μέσω μηνυμάτων αλλά και στην κατηγορία των disappearing messages, δηλαδή των εφήμερων μηνυμάτων που εξαφανίζονται.

Η πιο εμφανής καινοτομία με τη νέα ενημέρωση σχετίζεται με την προβολή κοινόχρηστων εικόνων και βίντεο, η προεπισκόπηση των οποίων είναι τώρα μεγαλύτερη από πριν.

Η νέα λειτουργία προεπισκόπησης είναι ήδη διαθέσιμη τόσο στις συνομιλίες one-to-one όσο και στις ομάδες και αντικαθιστά την παλιά αναπαραγωγή με μικρότερο μέγεθος και αναγκαστική τετράγωνη μορφή, ανεξάρτητα από τη μορφή που χρησιμοποιείται από την εικόνα.

Με τη νέα λειτουργία, επομένως, καθίσταται περιττό να αλληλεπιδράτε με την εικόνα για να τη δείτε στο σύνολό της, εκτός εάν θέλετε να ελέγξετε τις πιο αμυδρές λεπτομέρειες.

Μια άλλη καινοτομία στο νέο πρόγραμμα του WhatsApp για iPhone σχετίζεται με τα εφήμερα μηνύματα. Ξεκινώντας από τη νέα έκδοση, η νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση επιτρέπει σε όλους τους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία.

​​​​​​​Οι διαχειριστές μπορούν να έχουν πλήρη έλεγχο αυτού αλλάζοντας τη ρύθμιση στη σχετική οθόνη. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θυμηθείτε ότι, όλα τα μηνύματα και τα περιεχόμενα που αποστέλλονται στη συζήτηση θα εξαφανιστούν μετά από επτά ημέρες από την αποστολή.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα παραμένουν ορατά εάν κοινοποιηθούν εκτός της συνομιλίας ή σε όλες τις συσκευές στις οποίες έχουν αποθηκευτεί.

​​​​​​​Όταν ένα μήνυμα προωθείται, αποθηκεύεται ή επισημαίνεται ως αγαπημένο, το μήνυμα δεν θα εξαφανιστεί στη συσκευή, ακόμη και αν η λειτουργία των εφήμερων μηνυμάτων είναι ενεργοποιημένη στη συγκεκριμένη συνομιλία. Η λειτουργία παρουσιάστηκε πέρυσι και τώρα επεκτάθηκε για όλους τους χρήστες που συμμετέχουν σε ομαδική συνομιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το WhatsApp άρχισε να εργάζεται και σε μια λειτουργία που αναμένεται με αγωνία από τους χρήστες της υπηρεσίας, η οποία επιτρέπει τη δυνατότητα μεταφοράς του ιστορικού των συνομιλιών μεταξύ συσκευών iPhone και Android και αντίστροφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.