ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρουσιάζει πτώση η μετοχή του Netflix – Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος

Παρουσιάζει πτώση η μετοχή του Netflix – Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος

Η μετοχή του Netflix παρουσίασε πτώση πάνω από 10% γιατί δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για την αύξηση της συνδρομητικής του βάσης.

Το κανάλι ανακοίνωσε πως πρόσθεσε άλλους 4 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, το νούμερο ωστόσο ήταν πίσω από τις προσδοκίες της Wall Street για 6,2 εκατ. νέους πελάτες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το Netflix απογοήτευσε περαιτέρω τους επενδυτές ανακοινώνοντας πως περιμένει να αυξήσει κατά 1 εκατ. τους συνδρομητές του στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, εκεί που στο αντίστοιχο περσινό διάστημα μετρούσε πάνω από 10 εκατ. νέους πελάτες.

Η καλιφορνέζικη streaming πλατφόρμα που ίδρυσε ο Reed Hastings κατηγόρησε την πανδημία του κορονοϊού για τις καθυστερήσεις στα γυρίσματα των σειρών της, αλλά και τον λυσσαλέο ανταγωνισμό που δέχεται πια από παντού.

Το Netflix ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι έκλεισε το 2020 με νέο ρεκόρ 204 εκατ. συνδρομητών παγκοσμίως. Είχε προειδοποιήσει πάντως πως η ζήτηση των υπηρεσιών του μπορεί να πέσει με το προοδευτικό ξανάνοιγμα των αγορών, εκτιμώντας την αύξηση της πελατειακής του βάσης στα 6 εκατ. συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τώρα ισχυρίζεται πως η ζήτηση θα επανέλθει εντός του εύρους των προβλέψεων στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς καταφτάνουν νέες σειρές και ταινίες.

Το Netflix σημείωσε πάντως κέρδη τριμήνου στα 1,71 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 140% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.