ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Instagram: Αυτός είναι ο λόγος που οι «ιστορίες» είναι τόσο… «εθιστικές»

Instagram: Αυτός είναι ο λόγος που οι «ιστορίες» είναι τόσο… «εθιστικές»

Όλοι μας γνωρίζουμε πως μέχρι πρότινος το ενδιαφέρον για τη ζωή των άλλων λεγόταν… κουτσομπολιό. Ωστόσο, σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο όπου η φράση «είδατε την ιστορία μου» είναι πλέον μια φυσιολογική καθημερινή πρόταση.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι συμβαίνει με τις ιστορίες Instagram και τη διεισδυτική παρουσία τους στη ζωή μας;

Πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι αλληλεπιδρούν καθημερινά με τις Instagram Stories.

Έχουμε ενθουσιαστεί με αυτούς τους μικρούς κύκλους του ψηφιακού σύμπαντος και οι ιστορίες Instagram τροφοδοτούν νέα επίπεδα καταναγκασμού.

Ακόμη και όταν ακούμε το βίντεο μερικών συμμαθητών με μουσική χαμηλής ποιότητας για λίγα δευτερόλεπτα υπάρχει μία γοητεία.

«Οι ιστορίες Instagram λειτουργούν λίγο σαν τα επεισόδια του Netflix, και όπως και αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε. Το γεγονός ότι είναι γρήγορες οι ιστορίες αυτές καθιστά την ανάγκη παρακολούθησης ακόμη πιο επιτακτική», λέει ο Δρ Raffaello Antonino, συμβουλευτικός ψυχολόγος.

«Αυτό το περιεχόμενο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μας απομακρύνει από τις ευθύνες της πραγματικότητας.

Ο πειστικός σχεδιασμός είναι μια πρακτική που βασίζεται στην ψυχολογία και επικεντρώνεται στην επιρροή της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσω των χαρακτηριστικών ή μέσω του σχεδιασμού ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Χρησιμοποιείται παντού, από τον τομέα της δημόσιας υγείας έως το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι οι ιστορίες Instagram είναι γενικά λιγότερο περιποιημένες από τις δημοσιεύσεις τροφοδοσίας συμβάλλει επίσης στο να γίνουν πιο εθιστικές», λέει ο Antonino.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.