Έχετε αναρωτηθεί; – Να πόσους followers πρέπει να έχετε στα social media για να βγάλετε 100.000 δολάρια

Έχετε αναρωτηθεί; – Να πόσους followers πρέπει να έχετε στα social media για να βγάλετε 100.000 δολάρια

Τον τελευταίο καιρό, οι επαγγελματίες influencers και οι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου κερδίζουν μια… μικρή ή ακόμη και πιο… μεγάλη περιουσία με τη βοήθεια των social media.

Μάλιστα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουν τους καλύτερους μισθούς και τις μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές είναι αδιαμφισβήτητα το YouTube, το Instagram και φυσικά ας μην ξεχνάμε το ανερχόμενο αστέρι των ΜΚΔ που δεν είναι άλλο από το TikTok.

Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται από δύο πολύ κρίσιμους παράγοντες: τα likes και τους followers που διαθέτουν οι επίδοξοι influencers στις συγκεκριμένες ψηφιακές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την εταιρεία εργαλείων ανάλυσης Instagram Hopper HQ, μεγάλα ονόματα όπως η Κάιλι Τζένερ – η μικρότερη αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν – αλλά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορούν από μία μόνο ανάρτηση στο Instagram να κερδίσουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια. Εκείνοι βέβαια διαθέτουν περισσότερους από 200 εκατομμύρια ακολούθους.

Τι ισχύει λοιπόν για «μικρότερης εμβέλειας» influencers;

Οι influencers της διπλανής πόρτας δεν χρειάζεται να αγχώνονται αφού για αυτούς τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Σύμφωνα με ένα καινούριο εργαλείο που υπολογίζει ακριβώς τα χρήματα που κερδίζει κάποιος με τη βοήθεια των social media και μας έρχεται από την πλατφόρμα Lickd.co, τώρα μπορείτε να μάθετε πόσους ακόλουθους χρειάζεται να έχετε σε YouTube, Instagram και TikTok για να κερδίσετε 100.000 δολάρια.

YouTube

Σύμφωνα με την «αριθμομηχανή», χρειάζεστε τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και περίπου 24 εκατομμύρια ετήσιες προβολές για να βγάλετε 100.000 δολάρια. Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά το YouTube θα πρέπει αρχικά να εγγραφείτε στο πρόγραμμα συνεργατών της πλατφόρμας (YPP), το οποίο σας επιτρέπει να κερδίζετε χρήματα μέσω των διαφημίσεων που θα εμφανίζονται στο εξής στα βίντεο σας.

Για να μπορέσει κανείς ωστόσο να εγγραφεί στο YPP, χρειάζεται:

Τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές

Συγχρόνως να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4.000 ώρες ”έγκυρης δημόσιας παρακολούθησης” τους τελευταίους 12 μήνες

Να έχει συνδεδεμένο λογαριασμό AdSense, σύμφωνα με το YouTube.

Σύμφωνα με το CNBC, οι YouTubers κερδίζουν κατά μέσο όρο περίπου 7,60 δολάρια ανά 1.000 προβολές, ενώ το 45% αυτών των εσόδων πηγαίνει απευθείας στη Google.

Instagram

Χρειάζεστε τουλάχιστον 5.000 ακόλουθους στο Instagram και 308 χορηγούμενες δημοσιεύσεις το χρόνο εάν θέλετε να βγάλετε 100.000 δολάρια με τη βοήθεια του Instagram. Αυτό δηλαδή πρακτικά σημαίνει ότι αρκεί μία χορηγούμενη ανάρτηση ημερησίως για 308 μέρες τον χρόνο για να βγάλετε ένα αρκετά μεγάλο ποσό και bonus έχετε και 57 ολόκληρες μέρες για να ξεκουραστείτε. Ένας influencer με πάνω από ένα εκατομμύριο οπαδούς μπορεί να κερδίσει περισσότερα από 250.000 δολάρια από μία μόνο χορηγούμενη δημοσίευση στην οποία θα προωθεί ένα προϊόν.

Κι όμως αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο από ό, τι νομίζετε. Ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ από την HBO έδειξε πώς κοινοί θνητοί μπορούν να «μαγειρεύουν» δεδομένα και στοιχεία στο Instagram αλλά και σε άλλες πλατφόρμες για να γίνουν διάσημοι influencers.

Tik Tok

Χρειάζεστε τουλάχιστον 10.000 συνδρομητές στη σελίδα σας στο Tik Tok και πάνω από 270 εκατομμύρια προβολές ετησίως για να κερδίσετε 100.000 δολάρια. Το TikTok, όπως και το YouTube, διαθέτει ένα πρόγραμμα συνεργασίας που ονομάζεται TikTok Creator Fund.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής τη δυνατότητα εγγραφής σε αυτό το πρόγραμμα έχουν οι Tik Tokers που βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία ή στην Ιταλία. Ακόμη απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ηλικία καθώς τα άτομα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να συνεργαστούν επαγγελματικά με τη δημοφιλή πλατφόρμα και να έχουν τουλάχιστον 100.000 προβολές βίντεο τις τελευταίες 30 ημέρες. Ο λογαριασμός πρέπει επίσης να ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της κοινότητας και τους όρους παροχής υπηρεσιών της TikTok.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.