Instagram: O αλγόριθμος που αποφασίζει τι θα δείτε στην αρχική σας σελίδα

Instagram: O αλγόριθμος που αποφασίζει τι θα δείτε στην αρχική σας σελίδα

Σε όλους έχει τύχει να αναρωτηθούν πώς επιλέγονται και ποιος είναι ο λόγος που βλέπετε συγκεκριμένα ποστ στην αρχική σας σελίδα.

Ο επικεφαλής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Adam Mosseri, απαντά σε όλα και βάζει τέλος στις φήμες που θέλουν να αποκρύπτονται σκόπιμα ορισμένες αναρτήσεις.

Όπως παραδέχεται οι περισσότεροι ακόλουθοί σας δε θα δουν τα posts σας ούτως ή άλλως, καθώς «οι περισσότεροι βλέπουν λιγότερο από το μισό όλου του feed τους». Οπότε μην στεναχωριέστε αν δεν παίρνετε όσα likes θέλετε. Επίσης, πίσω από όλα κρύβεται ένας αλγόριθμός, ο οποίος αξιολογεί τι θα σας δείξει. Τα «σημάδια» αυτά είναι τα εξής:

Οι πληροφορίες σχετικά με το post: Υπάρχουν σημάδια για το πόσο δημοφιλές είναι ένα post βάσει των likes και πιο κρυφές πληροφορίες όπως το πότε αναρτήθηκε, τι διάρκεια έχει αν είναι βίντεο και σε ποια τοποθεσία.

Οι πληροφορίες σχετικά με το άτομο που το ανάρτησε: Αυτό μας βοηθά να γίνει αντιληπτό το ενδιαφέρον σας για αυτό το άτομο και περιλαμβάνει σημάδια όπως το πόσες φορές έχουν αλληλεπιδράσει άλλοι με αυτό το άτομο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δραστηριότητά σας: Αυτό βοηθά να καταλάβουν τα ενδιαφέροντά σας και περιλαμβάνει σημάδια όπως το σε πόσα posts έχετε κάνει like.

Η ιστορία αλληλεπίδρασής σας με κάποιον: Αυτό δίνει στον αλγόριθμο μία αίσθηση του πόσο ενδιαφέρεστε να βλέπετε γενικότερα posts από ένα συγκεκριμένο άτομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάνοντας χρήση όλων των παραπάνω, ο αλγόριθμος προβλέπει το πόσο πιθανό είναι να αλληλεπιδράσετε με κάποιο post, μέσω like ή σχολίου. Όσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες αυτές, τόσο πιο πιθανό είναι να το δείτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.