ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τι κρίνουν ως απιστία οι άντρες και τι οι γυναίκες

Τι κρίνουν ως απιστία οι άντρες και τι οι γυναίκες

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της απιστίας, αν και οι διαφορές αυτές εξαρτώνται και από την ηλικία ανδρών και γυναικών.

Όταν φιλάτε κάποιον με πάθος είναι απιστία; Για το 19% του ανδρικού πληθυσμού δεν είναι, όπως και για το 9% των γυναικών.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα πέντε χιλιάδες εθελοντών και παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, δείχνει πως, πολλοί απατούν τους συντρόφους τους χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την έννοια της απιστίας, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, ενώ οι διαφορές αυτές εξαρτώνται και από την ηλικία ανδρών και γυναικών.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς “Relate” και “Relationships Scotland” αποκαλύπτει ότι, σχεδόν δύο στους δέκα άνδρες και μία στις δέκα γυναίκες δεν θεωρούν ότι τα παθιασμένα γαλλικά φιλιά αποτελούν απιστία και επομένως δεν υπάρχει λόγος διαζυγίου ή χωρισμού. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που δεν θεωρούν απιστία την ανταλλαγή καυτών μηνυμάτων στο κινητό ή την αποστολή σέξι φωτογραφιών. Άλλοι πάλι θεωρούν απιστία ακόμη κι ένα φλερτ της στιγμής.

Για τα 2/3 των ζευγαριών, η σχέση δεν αντέχει αν κάποιος “παραστρατήσει” και η μόνη διέξοδος θα ήταν ο χωρισμός.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι:

-Το 19% των ανδρών θεωρεί ότι τα παθιασμένα φιλιά με αγνώστους είναι αποδεκτά. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι το 9%.

-Για το 11% των γυναικών και το 22% των ανδρών δεν αποτελούν απιστία οι εικονικές επαφές με ερωτικό περιεχόμενο μέσω των social media.

– Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η ηλικία παίζει ρόλο στο τι σημαίνει απιστία. Δηλαδή, οι πιο ζηλιάρηδες είναι τα άτομα, ηλικίας 16 έως 24 ετών. Για την ηλικιακή αυτή κατηγορία, το 41% θεωρεί ότι η απιστία είναι ακόμη κι ένα απλό φλερτ. Για τις υπόλοιπες ηλιακές κατηγορίες, το φλερτ θεωρείται απιστία για το 30% των ερωτηθέντων.

– Απιστία για το 9% των ατόμων ηλικίας 16 έως 24 ετών, θεωρείται το να βλέπει κάποιος χωρίς το ταίρι του πορνογραφικό υλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Το 20% των γυναικών θεωρεί πως όταν ο σύντροφός τους βλέπει πορνογραφικό υλικό μόνος του, τις απατά. Για τους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.