ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο έντονος πονοκέφαλος επικίνδυνος για εγκύους με υψηλή αρτηριακή πίεση

Ο έντονος πονοκέφαλος επικίνδυνος για εγκύους με υψηλή αρτηριακή πίεση

Ο έντονος πονοκέφαλος μπορεί ορισμένες φορές να αποτελεί σημάδι ότι μια έγκυος και το έμβρυό της αντιμετωπίζουν κίνδυνο, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Dr. Matthew Robbins, του Montefiore’s Headache Center στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι οι πονοκέφαλοι στην εγκυμοσύνη είναι αρκετά συνήθεις αλλά δεν είναι εύκολο πάντα να διαχωρίσουμε την επαναλαμβανόμενη προ υπάρχουσα κατάσταση ημικρανίας από τον πονοκέφαλο που προκαλείται από επιπλοκή της κύησης.

Ο Robbins, δήλωσε ότι η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι γιατροί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν μια έγκυος έχει έντονο πονοκέφαλο, ιδιαίτερα αν έχει αυξημένη αρτηριακή πίεση ή έλλειψη ιστορικού πονοκεφάλων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να έχουν κίνδυνο προεκλαμψίας και άλλων επιπλοκών.

Οι ερευνητές ανέλυσαν ιατρικά αρχεία 140 εγκύων, μέσης ηλικίας 29 ετών, με πονοκεφάλους. Οι περισσότερες ήταν έγχρωμες.

Γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση και που εμφάνιζαν έντονο πονοκέφαλο είχαν 17 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ενώ η απουσία ιστορικού πονοκεφάλων αύξανε κατά 5 φορές τον κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Neurology.’’

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.