Παλίνδρομη Κύηση: Τί είναι, που οφείλεται και ποια είναι τα συμπτώματα;

Παλίνδρομη Κύηση: Τί είναι, που οφείλεται και ποια είναι τα συμπτώματα;

 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με παλίνδρομες κυήσεις. Τι είναι όμως η παλίνδρομη κύηση και από τι προκαλείται;

Παλίνδρομη, θεωρείται η κύηση κατά την οποία η ανάπτυξη του εμβρύου σταματά, συνεχίζεται όμως για λίγο διάστημα η λειτουργία του πλακούντα. Τα συμπτώματα δεν είναι ίδια με αυτά της αποβολής και στις περισσότερες περιπτώσεις η εγκυμονούσα δεν αντιλαμβάνεται την επιπλοκή.

Ποια είναι τα αίτια;

Τα αίτια που οδηγούν σε παλίνδρομη κύηση τις περισσότερες φορές δεν είναι σαφή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς οι συχνότερες αιτίες είναι οι χρωμοσωμικές και συγγενείς ανωμαλίες του εμβρύου, οι συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας, οι ιογενείς λοιμώξεις, οι ανοσολογικοί παράγοντες και οι ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας. Επιπλέον, το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η παχυσαρκία και η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες, είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν.

Η παλίνδρομη κύηση εμφανίζεται περισσότετρο σε γυναίκες άνω των 35 ετών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η εγκυμονούσα είχε αποβάλει και στο παρελθόν.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα συμπτώματα δεν είναι ίδια με αυτά της αποβολής. Δεν υπάρχει κολπική αιμοραγία ή πόνος στην κοιλία για αρκετό διάστημα, μέχρι ο οργανισμός μόνος του να αποβάλει το έμβρυο ή μέχρι να γίνει απόξεση. Αυτό το διάστημα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σταματούν, ενώ μετά την παλίνδρομη κύηση, μία γυναίκα είναι αρκετά πιθανό να παρουσιάσει κολπική αιμοραγία για περίπου μία εβδομάδα και ευαισθησία στο στήθος.

Πως αντιμετωπίζεται;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση παλίνδρομης κύησης το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δράσουμε προληπτικά. Αποβάλετε όσο μπορείτε το άγχος από την καθημερινότητά σας, φροντίστε τη διατροφή σας και καντε τατκτικό έλεγχος της υγείας σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.