ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πως υπολογίζω τις γόνιμες μέρες μου

Πως  υπολογίζω  τις γόνιμες μέρες μου

Οι γόνιμες μέρες μίας γυναίκας είναι οι μέρες κοντά στην ωορρηξία. Οι ημέρες αυτές είναι στην μέση του κύκλου, δηλαδή κοντά στην 14η ημέρα για μια γυναίκα με σταθερό κύκλο, μετρώντας από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου. Όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να κάνει παιδιά, πρέπει να υπολογιστούν οι γόνιμες μέρες της γυναίκας έτσι ώστε να επιτευχθεί η σύλληψη.

Πως υπολογίζουμε όμως τις γόνιμες μέρες του κύκλου μας; Πολλές γυναίκες , έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών τους όπως ελαφρύς πόνος στις ωοθήκες, μικρή αύξηση στην θερμοκρασία του σώματος και αυξημένα κολπικά υγρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσες γυναίκες προσπαθούν να συλλάβουν, θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους ο οποίος θα τους συμβουλέψει για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σύλληψης καθώς και για τις προσωπικές σας γόνιμες μέρες. Συμπληρωματικά, μπορούν να κάνουν το τεστ για της γόνιμες μέρες το οποίο υπολογίζει κατά προσέγγιση την πιθανολογούμενη ημερομηνία των γόνιμων ημερών σας. Προσοχή όμως! Ο υπολογισμός των γόνιμων ημερών δεν είναι αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Για να υπολογίσει κανείς την ημέρα της ωορρηξίας με βάση την περίοδο πρέπει να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις. Η γυναίκα να έχει τακτικό κύκλο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τελευταίων 6 μηνών. Να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 χρόνια από την έναρξη της περιόδου. Πηγή : Paidorama.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.