Που οφείλεται η γραμμή της εγκυμοσύνης

Που οφείλεται η γραμμή της εγκυμοσύνης

Πολλές έγκυες γυναίκες προβληματίζονται έντονα μόλις διαπιστώσουν ότι στην κοιλιά τους έχει αναπτυχθεί μια μαύρη γραμμή που ξεκινάει από τον αφαλό και κατεβαίνει προς τα κάτω.Ειδικά σε γυναίκες των οποίων η επιδερμίδα τους είναι ανοιχτόχρωμη και δεν είχαν ποτέ προβλήματα τριχοφυΐας, η γραμμή της εγκυμοσύνης φαίνεται πολύ έντονα και τους ανησυχεί.

Η αλήθεια είναι πως η γραμμή αυτή μόνο αισθητικά μπορεί να ενοχλεί τις γυναίκες, γιατί η εμφάνισή της δε σημαίνει τίποτα και δεν υποδεικνύει κάποια επιπλοκή ή διαταραχή της εγκυμοσύνης.

Η εμφάνιση αυτής της γραμμής οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό της εγκύου γυναίκας και συνήθως εμφανίζεται μετά το τέλος του τέταρτου μήνα. Η μαύρη γραμμή ή αλλιώς η linea negra είναι διαταραχές της μελάγχρωσης του δέρματος, που είναι εξαιρετικά συχνές στην εγκυμοσύνη (περίπου στο 75% των εγκύων). 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παρουσία της linea negra οφείλεται σε μια ορμόνη που παράγει ο πλακούντας, η οποία προκαλεί διέγερση των κυττάρων που παράγουν μελανίνη. Σαφέστατα σχετίζεται με τον τύπο του δέρματος της κάθε εγκύου, και τείνει να είναι εντονότερη σε μελαχρινές γυναίκες. Εμφανίζεται συνήθως στο 2ο τρίμηνο και συνήθως παραμένει για μερικούς μήνες μετά τον τοκετό, ενώ σπανιότερα μένει μόνιμα όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλες τις αλλαγές που γίνονται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.