ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόωρα δίδυμα,μόλις 28 εβδομάδων, κρατιούνται χέρι- χέρι (βίντεο)

Πρόωρα δίδυμα,μόλις 28 εβδομάδων, κρατιούνται χέρι- χέρι (βίντεο)

Η Anthea Jackson-Rushford, από την Αυστραλία, γέννησε πριν μερικές ημέρες  δίδυμα, τον Kristian και την Kristiana. Τα μωρά ζυγίζουν μόλις ένα κιλό καθώς γεννήθηκαν 12 βδομάδες νωρίτερα.

Το συγκινητικό σε αυτή την περίπτωση των πρόωρων διδύμων είναι ότι κρατιούνται από το χέρι συνεχώς! Η μητέρα τους μάλιστα κατέγραψε τη στιγμή αυτή σε βίντεο και την ανέβασε στο facebook το οποίο …λύγισε! Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι το είδαν μέσα σε 8 μέρες. Όμως και σε άλλα βίντεο που ακολούθησαν τα μικρά έχουν τα χέρια τους ενωμένα.

hand

Τα δίδυμα έλαβαν την φροντίδα «Kangaroo Care», μια πρακτική όπου το νεογέννητο τοποθετείται στο στήθος του γονέα, για να έρθει σε επαφή με το δέρμα για την μεταφορά θερμότητας αλλά και για να ακούσει και να νιώσει τον καρδιακό παλμό του.

Στο αρχικό βίντεο που αναρτήθηκε,  τα μωρά είναι στο στήθος του πατέρας τους και κρατούν σφιχτά τα χέρια τους. «Της κρατάει πραγματικά το χέρι της. Πώς είναι αυτό δυνατόν; Είναι απίστευτο!», ακούγεται να λέει μία φωνή στο βίντεο.

Η μητέρα σε μήνυμά της αναφέρει ότι μπορεί να είναι “ενοχλητικό” να βλέπει κανείς τα μωράκια με σωληνάκια αλλά είναι φυσιολογικό λόγω της προωρότητάς τους. Εξηγεί επίσης ότι ανέβασε τη φωτογραφία και τα βίντεο στο διαδίκτυο  για να δώσει ελπίδα σε όλους τους γονείς και ειδικά σε όσους έχουν πρόωρα παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.